Hajmeresztő dolgok történnek Budapesten, több újpalotai játszótéren. Játék közben kisgyerekek találtak olyan gyógyszereket, amelyek veszélyt jelenthetnek az egészségükre. A szülők kiakadtak, annál is inkább, mert nem az első eset, hogy gyógyszereket találtak ezeken a helyeken.

Szétszórt gyógyszer a játszótéren

Az egyik népszerű kerületi Facebook-csoport adott hírt arról a közelmúltban, hogy nagy mennyiségű, gyermekekre veszélyes gyógyszert szórtak szét egy újpalotai játszótéren.  Egy kisgyerek talált rá játék közben a tablettákra és mutatta meg az anyukájának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem az első eset

A szülők felháborodtak a történteken, attól tartanak, hogy valaki szándékosan tette oda az antidepresszánsokat. Véleményüket erősíti: nem ez az első eset, hogy gyógyszereket találtak a játszótéren.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Cukorkának nézik

A Kontyfa utcai játszótéren két egymást követő napon is gyógyszerekre bukkantak a gyerekek. Pár hete ugyanebben a kerületben, a Hartyán játszótéren is ugyanilyen gyanús gyógyszereket találtak. A szülők attól tartanak, hogy a játszadozó gyermekeik cukorkának nézik a színes tablettákat és megeszik, ezért nem is igazán merik leengedni őket a területre.

„Sehol sincsenek biztonságban”

„Már sehol sincsenek biztonságban a gyerekek. A lányom most kezdett el járni, és a homokozót használni. Állandóan mellette vagyunk ketten is, amikor a homokozóba elengedjük, mégis előfordult már, hogy egy másodperc töredéke alatt kapott be egy kavicsot. Egy gyerek bekapja, amit talál szerintem, és látva a játszótereket a legtöbb szülő korántsem lesi a gyerekét minden percben, mint ahogy mi” – fogalmazott az egyik édesanya.

Önkívületi állapotban

Többek szerint, egy férfi szokta széthagyni a gyógyszereit, amikor önkívületi állapotba kerül. „Nincs magánál, amikor elhagyja. A múltkor le lehetett olvasni a kapszuláról, hogy egy erős antidepresszáns volt elszórva. Mindig pont ugyanott issza le magát a haverjával” – mondta el egy helyi lakos a Metropolnak.

Szándékos dolog!

Mások úgy vélik, hogy nem véletlenül kerülnek oda a gyógyszerek. „Egyértelmű, hogy ez egy szándékos dolog. Egy lehet véletlen, na de kettő… És ki tudja hányról nem tudunk. Elmebeteg, aki ilyet csinál! Körülbelül egy hónapja egy másik játszótéren is ugyanilyen színű és formájú gyógyszereket találtak” – mondta egy kétgyermekes anyuka.

A bekamerázás segíthet

Abban viszont mindenki egyetért, hogy jobban oda kellene figyelni a játszótérre. Sokak szerint be kellene kamerázni, hátha akkor kiderülne, hogyan kerülnek oda a gyógyszerek.

Súlyos rohamot okozhatnak

Minden szülő legyen résen, hogyha játszótérre viszi a gyermekét és figyeljen oda arra, hogy a kicsi nehogy a szájába vegyen valamit, mert akár tragédia is történhet, ugyanis ezek az antidepresszánsok súlyos rohamot okozhatnak gyermekeknél a szakemberek szerint. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a megtalált gyógyszerek. Fotó: Facebook