Az egyik érintett kocsi utasát a tűzoltóknak kellett kiszabadítania, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség már vizsgálja az eset körülményeit.

Itt történt a baleset

Szombaton kora délután súlyos baleset történt Budapesten, a 9. kerületi Kvassay Jenő úton Csepel felé, a Hajóállomás utca utáni szakaszon. A fotókon látható, csúnyán összeroncsolódott Audi 80 tdi a Soroksári út felől nagy sebességgel érkezett, amikor a Hajóállomás utcai jelzőlámpás kereszteződéshez ért. Szemből, Csepel felől ugyanekkor egy Nissan Qashqai balra, a benzinkúthoz akart bekanyarodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megijedt, majd elrántotta a kormányt

Azt a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után fogja tudni a rendőrség megállapítani, kinek mutatott zöldet a lámpa, mindenesetre a Nissan bekanyarodott, a külső sávban érkező Audi vezetője ettől megijedt és jobbra rántotta a kormányt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Miért nem fékezett a sofőr?

A gépkocsi a járdaszegélynek ütközött, majd felhajtott a jobb oldali járdára és kidöntött egy jelzőtáblát. A manőver közben az Audi vélhetően jobb első defektet kapott, de ez nem igazán indokolja, miért is nem fékezett a sofőr.

Ismét súlyos sérülést akadályozott meg a biztonsági öv

Mintegy 40 métert haladt a járdán, még mindig elég nagy sebességgel, majd egy fém villanyoszlopnak rohant, amelyet ugyancsak félig kidöntött. Az Audit vezető férfi könnyebben sérült, mivel használta a biztonsági övét, így a kormányba épített légzsák kirobbant.

Kivágták a roncsból

Ő el tudta hagyni a járművet, azonban hölgy utasa, aki szintén be volt kötve (viszont ebben a régi típusban utas oldali légzsák még nem volt), beszorult a roncsba. Őt a kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók először a jobb első ajtó levágásával próbálták kiszabadítani, majd elvágták a B oszlopot, ahol a tetőlemezhez csatlakozott.

Súlyosan megsérült

Ezt követően kihajtották a jobb hátsó ajtót, végül hátradöntötték a sérült utas ülését, így tudták a súlyosan sérült nőt kiemelni és a mentőknek átadni, akik hordágyra fektették és szirénázva szállították őt kórházba. A Nissan eközben bekanyarodott a benzinkútra.

Teljesen lezárták a forgalmat

A benne utazó háromtagú család csak ott vette észre, hogy az Audi mögöttük az oszlopnak csapódott, onnét siettek a balesethez segíteni. A baleset miatt a Kvassay út Csepelre vezető oldalát a Hajóállomás utca után teljesen lezárták, a forgalmat a szembejövő oldalra terelték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset látképe

A széttört autó

A tűzoltók kocsija

A félig kidöntött oszlop

Egy másik szemszögből

Totálkárosra tört az autó

Több ajtó is kiszakadt

A másik két kocsi

A műszaki mentés pillanatai

Egy kiszakadt ajtó

(Cikkünkben használt képeink forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK).