A vádhatóság azonban letöltendő börtönt javasol a figyelmetlen sofőrre. Az elgázolt Fanni emlékét családja a lovakon keresztül őrzi.

Nem akar elégtételt

„Nem örülök, hogy lecsukják, vagy börtönbe megy, mert azért maga az egész dolog elég nagy traumát okozhatott neki” – mondta el az RTL híradójának az az apa, akinek kislányát még tavaly elütötte Kiskunfélegyházán egy kamionos. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vérfagyasztó kép fogadta

A kislány egy éve éppen az iskolába biciklizett, amikor bekövetkezett a tragédia. Iskolatáskája és a biciklije is az út közepén hevert, ez a látvány fogadta akkor a szülőket a baleset után pár perccel. Egy kilométerre lehetett otthonuktól, amikor át akart menni a túloldalra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt látták, amikor kiértek

A kamion azonban nem adott neki elsőbbséget. Esélye sem volt, hogy túlélje, azonnal életét veszítette. „Beültünk a rendőrautóba, kimentünk a helyszínre és akkor szembesültünk, hogy egy fekete nylonzsákkal le van takarva a 14 éves, gyönyörű kislányunk” – elevenítette fel a rettenetes pillanatokat az édesapa, Berki Zoltán.

Nem adott elsőbbséget

Az azóta eltelt egy évben lezárult a nyomozás, s az ügyészség vádat emelt a sofőr ellen. A vádhatóság szerint a baleset azért következett be, mert a kamionos megszegte a közlekedésrendészeti szabályok gyűjteményében (KRESZ) foglalt, elsőbbségadásra vonatkozó rendelkezéseket.

Ezzel vádolja az ügyészség

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozza – közölte az ügyészség a csatorna érdeklődésére.

Miatta kezdtek el lovakkal foglalkozni

Fanni imádta a lovakat, díjugratónak készült. 6 éves kora óta lovagolt. A család a kedvéért kezdett el lovakkal foglalkozni. Tanyájukon tizenhármat neveltek a tragédia idején. Az édesapa azt mondta, azóta is mindegyik állat megvan, lányuk emlékét az állatokon keresztül őrzik.

Elég nagy trauma lehet neki

Most arról beszélt, sosem szeretett volna elégtételt Fanni halála miatt. „Biztos, hogy nem szánt szándékkal csinálta. Figyelmetlen volt. De én nem kívánom, hogy börtönbe kerüljön” – fogalmazott, majd megjegyezte: elég nagy büntetés lehet a sofőrnek, hogy egy gyerek halálát okozta.

Mindent beismert

A csatorna úgy értesült, hogy a kamionsofőr a nyomozás alatt többször is elismerte bűnösségét. Ha az előkészítő ülésen mindent beismer, akkor maximum egy év nyolc hónap fogházbüntetést kaphat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk forrása police.hu.)