Életét vesztette egy 54 éves férfi, amikor munkahelyi balesetet szenvedett a kaposvári cukorgyárban.

Kamionnal a cukorgyárban

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának hétfő délutáni tájékoztatása szerint még pénteken reggel 6 óra 30 perckor egy kamionos közlekedett Kaposváron, a cukorgyár területén.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tehervonat elé hajtott

A sofőr az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és a vasúti átjáró kezdete jelzőtáblák ellenére megállás nélkül behajtott a vasúti pályán tolató tehervonat elé és összeütköztek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindkét lába roncsolódott

A balesetben a tehervagonon álló, tolatásvezető férfi a járművek közé szorult, a sonline.hu értesülései szerint mindkét lába roncsolódott.

Másnap elhunyt

A férfi életét a gondos ápolás ellenére sem sikerült megmenteni. Olyan súlyosan megsérült, hogy másnap életét vesztette a kórházban.

Bűncselekmény miatt nyomoznak

Az ügyben a kaposvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt folytat eljárást.

Két hét, két halál

A Kékvillogó.hu írt arról a közelmúltban, hogy két héten belül két halálos baleset történt az iváncsai akkumulátorgyár építése közben. Előbb egy targoncás gázolás miatt mentek ki a helyszínre a mentők és a rendőrök, majd egy dél-koreai munkás zuhant le, miközben kábelezett.

Targoncával ütöttek el egy munkást

A rendőrség azt közölte, hogy egy közforgalom elől elzárt iparterületen történt az első baleset. Egy 39 éves szlovák állampolgárságú férfi az általa vezetett targoncával elütött egy 38 éves, szintén szlovák állampolgárságú férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Büntetőügy lett belőle

Ezen esettel kapcsolatban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat büntetőeljárást. A tragédiáról szóló információt az egyik közeli hozzátartozó szivárogtatta ki

Az emelőgép is gyilkolt

Összességében ez a harmadik haláleset az építkezésen, ugyanis 2022 tavaszán is életét veszítette egy ember. A rendőrség közlése szerint május 11-én történt, hogy egy 52 éves férfire munkavégzés során rázuhant az általa vezetett hidraulikus emelőgép.

Gyanús körülmények

A rendőrség természetesen ezen esetben is vizsgálatot indított, ám mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint eljárva indult meg az eljárás. Azonban, ha ennyi halálos baleset történik, az felveti annak a gyanúját, hogy minden szabályszerűen folyik-e az építkezésen. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció