Durván átvertek a diákjai egy tanárt az egyik celldömölki iskolában. A pedagógust annyira megviselte az eset, hogy azóta beadta a felmondását és elhagyta a tanári pályát.

Botrány Celldömölkön

Visszaélés miatt kellett elhagynia egy celldömölki általános iskolát az egyik ott tanító tanárnak- írta meg az ugytudjuk.hu az egyik olvasójuktól kapott információk alapján. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két éve chatelt egy „álprofillal”

Kiderült, hogy a szóban forgó intézmény a Celldömölki Városi Általános Iskola: A lap így megkereste a Sárvári Tankerületi Központ vezetőjét, aki helyett az említett iskola igazgatója válaszolt a kérdésekre. „Tájékoztatom, hogy kollégánk nem kényszerült felmondani, hanem az őt ért támadások miatt kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. A pedagógus két éve interneten chatelt egy felnőtt nővel – mint kiderült egy álprofillal. A chatben szóba kerültek felnőtt tartalmak is.” – írta Viola István válaszlevelében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az osztályfőnöknek nem tetszett, hogy milyen fotókat posztol magáról a diák

Ebben a tanévben a tanár, mint osztályfőnök esetjelzőt írt egyik tanítványáról a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat felé, melyet a tanuló és édesanyja is sérelmezett. Ez ügyben esetkonferenciát tartottak, melyen elhangzott, hogy a diák milyen videókat posztol magáról.

Bosszút ált a diák

Az esetkonferencia estéjén a diák bosszúból kezdte el terjeszteni először az osztálytársai között, majd az iskola tanulói között a két évvel ezelőtti chat hangfelvételét. Az osztályfőnököt a szülők hívták, hogy mi került nyilvánosságra, azonban a terjedést már nem tudták megakadályozni.

Megszívatták az osztályfőnököt

Az eset visszafejtése során derült ki, hogy az álprofilt gimnáziumi tanulók hozták létre, azzal a céllal, hogy a kollégát lejárassák a felesége és a családja előtt, vagyis csúnyán rászedték a diákjai az osztályfőnököt.

Nem bírta elviselni

„A szomorú az, hogy a felvételről hallva a városban már mindenféle pletyka elterjedt, a kollégát már bűnözőnek, pedofilnak beállítva. Ezt nem bírta már elviselni a kolléga és ezért hagyta el a pedagógus pályát” – írta az igazgató.

Jó tanár volt

„Pedig nagyon jó tanár volt. Jelenleg ott tart az ügy, hogy az álprofilt létrehozó és a hangfelvételt rosszindulatból terjesztő diákokról esetjelzőt küldtünk a család- és gyermekjóléti szolgálatnak” – tette hozzá az igazgató.

Feljelentést fontolgat

A hírek szerint a megszívatott pedagógus az őt ért támadás miatt feljelentést fontolgat. Az igazgató eddigi ismeretei alapján az iskola részéről nem merült fel semmi olyan tény, amely a volt kolléga elleni eljárás megindítását indokolttá tette volna. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció