Barassó István nem bírta elviselni, hogy a felesége már mással él, ezért eszeveszett mészárlásba kezdett. Saját kislánya is megsérült, de a gyereket végül biztonságba helyezte, mielőtt elbújt a hegyekben. Megbánást nem tanúsított, a feleségét hibáztatta. Újranyitottunk egy bitófán végződő ügy aktáját.

Vérengzésre készült

Barassó István 1974. november 13-án már hajnalban elindult a Komárom-Esztergom megyei Bikolpusztára feleségéhez és a tőle már külön élő nő új élettársához. Ez önmagában még nem lett volna baj, de a börtrönből pár hete szabadult Barassó azért ment, hogy mindkettőjüket megölje. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha már szembe jött, az apával is végzett

A 42 éves férfi odafelé összetalálkozott felesége új párjának édesapjával, akit több késszúrással megölt. Amikor felesége bikolpusztai lakásához ért, sokáig leskelődött, majd betörte az egyik ablakot, bemászott és baltával támadt a mindössze 24 éves asszonyra, valamint az ugyancsak 24 éves élettársára, Kohut Ferenc segédmunkásra. A fiatal férfi a helyszínen életét vesztette, a gyilkos felesége tíz nappal később a kórházban halt bele sérüléseibe. Mindkettejüket álmukban érte a támadás.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kislány is megsérült

A baltás gyilkos a lakásból magával vitte hároméves kislányukat, Barassó Rózsikát, aki a dulakodás közben súlyosan megsérült. Mint kiderült, Barassó a gyereket nem akarta bántani, hiszen elvitte Süttő községben élő rokonaihoz, és csak utána menekült el. Feleségével volt még egy közös gyermekük, a kisfiút már eleve a nagyszülők nevelték.

Nehogy átszökjön a határon

A megyei főkapitányság a kiemelten súlyos bűncselekmény után érthetően valóságos hajszát indított a tettes ellen, akinek képét az újságban is közölték. Mivel a tetthelyhez közel volt a határ, a határőrséget és a csehszlovák rendőri szerveket is riadóztatták, hátha a menekülő gyilkos arrafelé veszi az irányt.

Minden bokrot át kellett fésülni

Mivel Barassó a környéken nőtt fel és sokat csavargott a hegyekben, minden négyzetcentimétert át kellett fésülni. Az is elképzelhető volt, ami az ilyen jellegű gyilkosságoknál sokszor előfordul: a tettes talán magával is végzett. Mint kiderült, nem így történt.

Enni kért, lebukott

A többszörös gyilkost végül az buktatta le, hogy a több napi bujkálás közben annyira megéhezett, hogy egy környékbelitől megpróbált ételt kérni, aki azonnal üzent a rendőrségnek. A kiérkező rendőrök bekerítették a területet, ahol Barassóra számítani lehetett, innen már nem volt menekvés.

Sebzett vadként menekült

Mint az elfogása után kiderült, a gyilkos ekkor már szó szerint sebzett vadként próbált meg láthatatlanná válni, mert menekülés közben eltörte a lábát. Volt olyan hirhedt magyar bűnöző, akit ugyanilyen baleset miatt begipszelt lábbal akasztottak fel, de mire Barassó István ügyében megszületett a jogerős ítélet, a lábának valószínűleg már semmi baja sem volt.

Az asszony volt a hibás, mert megcsalta

A férfi állítólag nem tanúsított megbánást, szerinte a felesége tehetett mindenről, hiszen megcsalta. Barassó úgy érezte, ő csak igazságot tett, és szerinte a két másik áldozat is megérdemelte a halált. Korábban is jellemző volt már rá, hogy mindig másra hárítja a felelősséget.

Nincs enyhébb ítélet

A megyei bíróság több emberen, részben különös kegyetlenséggel, részben előre kitervelt módon elkövetett emberölés büntette miatt halálra ítélte a férfit, aki hiába fellebbezett enyhítésért, az ítélet végül jogerőssé vált.

Utolsó előttiként akasztották

A háromszoros gyilkost 1975. június 11-én akasztották fel Esztergomban. A megyében elkövetett bűncselekményért rajta kívül még egy embert végeztek ki, aki pár nappal Barassó mészárlása előtt gyilkolt meg egy éjjeliőrt. Kérek még ilyen Újranyitott aktát, kattints ide!

Ez is érdekelni fog:

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára / BRFK helyszínelési fényképei/ Kékvillogó.hu-grafika