A kecskeméti gimnazista 54 késszúrással végzett a 16 éves Edinával, mert a lány közölte vele, hogy nincs tovább. A fiatalkorú tettes hét év után szabadult, ma egy apagyilkossal él együtt. A megölt lány szülei a mai napig nem tudják megemészteni a történteket. Újranyitottuk a máig megrázó ügy aktáját.

Miért, miért, miért?

A gyilkosságokkal kapcsolatban sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon voltak-e jelei annak, ami történni fog, és hogy meg lehetett-e volna előzni a tragédiát. Utólag persze, például a tettes előéletét vizsgálva már könnyű megmondani, mi volt a baj és kinek mit kellett volna másként csinálni. A barátnőjét több tucat késszúrással szinte megsemmisítő kecskeméti gimnazista esetében azonban ma is nehéz kapaszkodót találni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Példás életet élt

Nándort az ügyész is mintagyerekként jellemezte. A fiú kiválóan tanult, több tanulmányi versenyen is sikeresen szerepelt. Büntetlen előéletű volt, a bűnnel gyakorlatilag soha előtte nem találkozott. Aztán elérkezett 2009. május 11.

El akarta mondani, hogy vége

Az akkor 17 éves P. Nándor 54 késszúrással megölte a 16 éves B. Erikát. A két diák egy helyi gimnáziumban szeretett egymásba, de a lány később úgy döntött, szakít a mindenkire féltékeny fiúval. Edina a gyilkosság napján azért ment fel iskola után a fiú szüleinek lakására, hogy elmondja Nándornak, hogy már nem szereti őt és le akarja zárni a kapcsolatot.

Csontozó késsel témadt Edinára

Nándor gyanúja korábban is az volt, hogy a lány egy másik osztálytársuk felé kezdett érezni valamit. Ez abban a pillanatban be is igazolódott. Edina hiába próbálta megbeszélni a szakítást, a fiú veszekedni kezdett vele, kiment a konyhába, ahol kivett egy csontozó kést a fiókból és a kanapén ülő lányra támadt.

A gyilkosság után is hideg fejjel gondolkozott

Edina a karjait maga elé tartva próbált védekezni és menekülni, de a testét ért 54 késszúrás közben eszméletét vesztette és a kanapé előtti szőnyegre rogyva rövidesen meghalt. Nándor nem jött zavarba, letakarta a holttestet, megmosakodott és tiszta pólót húzott.

Búcsúlevélben magyarázkodott

Az áldozat anyja közben többször hívta telefonon Edinát. Nándor visszahívta és azt hazudta, hogy éppen most kísérte le a lakásból a lányt, aki elindult hazafelé, de náluk felejtette a mobilját. „Búcsúlevelet” is írt a saját szüleinek, melyet a holttest mellett hagyott. Ebben bocsánatot kért anyjától és azt is írta: nem bírta elviselni, hogy szerelme elhagyja.

Megcsókolta az anyját, majd magára hagyta a holttesttel

A gyilkos megvárta, amig az anyja hazaér, meg is puszilták egymást, de azt nem várta meg, amíg az asszony felfedezi a holttestet, hanem elmenekült. Jó ideig a városban lófrált, buszozott, miközben a rendőrség kereste. Apja este tudott vele beszélni telefonon, majd Nándor a sógorával együtt besétált a rendőrségre, hogy feladja magát.

Az ítélet: tizenegy év

A fiatalkorú gyilkosokra maximálisan kiszabható büntetés 15 év. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2010. május 31-én P. Nándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 11 év a Fiatalkorúak Börtönében letöltendő szabadságvesztésre, emellett 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Ez maradt a jogerős ítélet is.

Egy apagyilkos lett az új párja

Két éve igen nagy felháborodást váltott ki, amikor kiderült, hogy Edina gyilkosa hét év után feltételesen szabadult. A börtönben leérettségizett és az egyetemre is felvették. Nándor a börtönben megismerkedett egy ugyancsak gyilkosságért elítélt lánnyal, aki 2008-ban megölte az édesapját. Az ügyészség szerint a kegyetlen gyilkosság azért történt, mert a négygyermekes apa tiltotta nagyobbik lányát a fiújától. A vádlott azzal védekezett, hogy apja zaklatta.

Mit érezhetnek vajon Edina szülei?

Edina szülei már az ítélethirdetéskor is kevesellték a büntetést, de az különösen bántja őket, hogy a gyilkos hét év után szabadulhatott. Egyszer állítólag meglátták a férfit, ahogyan börtönben megismert párjával a szabadulásuk után babakocsit tolnak az utcán, mert közös gyermekük született.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/Kékvillogó-grafika