A Tiszalök és Tiszatardos között közlekedő komptól nagyjából 1-1,2 kilométerre történt az a baleset, melynek során – a rendőrség közleménye szerint -, egy kisgéphajó és egy csónak ütközött össze a Tisza folyó 522-es folyamkilométerének közelében 2021. szeptember 11-én 17 óra 40 perc körül.

Mindenki a vízbe esett

A Frissmédia az eset kapcsán azt írja, a két hajóban 2-2 utas volt, az ütközés után mindenki a vízbe esett. Hárman, 2 férfi és egy nő ki tudtak úszni a 18 fokos vízből, azonban egy tiszalöki férfit nem találtak meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkezdték a kutatást

A lap azt írja sokáig az sem volt biztos, hogy eltűnt valaki, ám ennek ellenére megkezdték a kutatást. A műveletet nagyban nehezítette, hogy a csónakból kieső férfi – aki ki tudott úszni a partra – a baleset után hazament. Őt a rendőrök hozták vissza a helyszínre, ekkor sikerült beazonosítani a csónak másik utasát. A keresett férfit a lakásán is keresték – feltételezvén, hogy ő is hazament – ám ott nem találták, így jelenleg eltűnt személyként tartják nyilván, a keresése késő éjszakáig folyt nagy erőkkel.

Riasztották a vízimentőket

A balesethez a Tokajban állomásozó vízimentőket riasztották, illetve a földi egységeket is hívták és mentőhelikopter is érkezett. Az esetet egy, a parton horgászó házaspár vette észre, ők értesítették a mentőket.

Nem lehetett megközelíteni a motorcsónakot

A lap azt írja, hogy az ütközést követően az irányítás nélkül maradt motorcsónak forgásba kezdett, mivel a motor nem állt lett. Az irányíthatatlan motorcsónak így többszörös veszélyt jelentett a mentésben résztvevőkre. Ezt követően kb. egy óra forgás után elfogyott belőle az üzemanyag, ekkor megállt, így meg lehetett már közelíteni. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság víziközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.

FRISS!

Tokajnál más is történt

Mint azt a Kékvillogó is megírta egy végzetes lépésre elszánt férfit húztak ki a Tiszából a rendőrök Tokajnál, derült ki a rendőrség honlapján közzétett bejegyzésből. A police.hu azt írta, telefonon érkezett kétségbeesett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 11-én 19 óra után, amely szerint egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarja vetni magát.

A rendőrök egy percen belül odaértek

A helyi rendőrőrs járőrei – értesítésüket követően egy percen belül – megjelentek a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben.

Kihúzták

Ekkor Mérész László r. főtörzsőrmester azonnal a vízbe gázolt és a férfi karját – az elmerülése előtti utolsó pillanatban – elkapva kihúzta őt a Tiszából.

Kórházba vitték

Ekkor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tisza – Forrás: Wikipédia