Egy végzetes lépésre elszánt férfit húztak ki a Tiszából a rendőrök Tokajnál, derült ki a rendőrség honlapján közzétett bejegyzésből.

Tiszába akarta vetni magát

A police.hu azt írja, telefonon érkezett kétségbeesett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 11-én 19 óra után, amely szerint egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarja vetni magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrök egy percen belül odaértek

A helyi rendőrőrs járőrei – értesítésüket követően egy percen belül – megjelentek a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kihúzták

Ekkor Mérész László r. főtörzsőrmester azonnal a vízbe gázolt és a férfi karját – az elmerülése előtti utolsó pillanatban – elkapva kihúzta őt a Tiszából.

Kórházba vitték

Ekkor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

A héten iskolaőrök is életet mentettek

Amint azt a Kékvillogó is megírta az egyik komlói iskolában az ott dolgozó iskolaőr 2021. szeptember 9-én segélykiáltást hallott az alsó szintről, majd amikor odaért, azt látta, hogy az egyik pedagógusnő fekszik a földön.

Kapcsolódó:

Nem volt légzése

A nőnek nem volt légzése, ezért az őr felkiáltott, hogy valaki hívjon mentőt, ő pedig azonnal megkezdte a reanimálást. A másik iskolaőr felvette a mentőkkel kapcsolatot, akik telefonon keresztül adtak instrukciókat az életmentéshez.

Megérkeztek a mentők

Közben megérkezett az iskola ápolója is, aki szintén segített az az iskolaőrnek az újraélesztésben. A kiérkező mentők stabilizálták a nő állapotát, majd kórházba szállították.

Képzést kaptak

A baranyai iskolaőrök tavaly Police Medic képzésen vettek részt, valamint idén ezeket az ismereteket azzal is bővítették, hogy mi a teendő olyan sérülések, váratlan helyzetek esetén, amelyek jellemzően a tanítási intézményekben fordulnak elő. Az iskolaőr az életmentés után elmondta, nagyon örül, hogy ilyen képzést is kaptak, mert így magabiztosan tudta alkalmazni az elsősegélynyújtási ismereteit, és ezzel legalább egy embernek már segíteni is tudott. Nem is akárhogy, az életét mentette meg.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció