Szerda délután, a Fejér megyei Fekete István Általános Iskola és AMI területén zajlott összetűzés miatt került kórházba az intézmény egyik hatodik osztályos tanulója, Nikolics Martin. A fiú azóta is kórházi ápolásra szorul, a borzalmas eset kapcsán pedig újabb és újabb drámai részletek látnak napvilágot.

Idősebb diákok rugdosták össze

Az esetről korábban a Blikk számolt be a Tények riportja alapján: a lap azt írja, hogy Martin és a fiú nagymamájának elmondása alapján négy bukott, idősebb diák rugdosta össze a fiút. Az ügy kapcsán megszólalt egy tanár, aki korábban a lepsényi iskolában dolgozott, s elmondta, korábban is sok volt a verekedés az intézményben, ráadásul Martint sem először bántották az idősebbek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos sérüléseket szenvedett

A lap továbbá arról is beszámolt még szombat este, hogy a megvert fiú továbbra is kórházban van, sérülései súlyosak, több belső szerve is megsérült a szörnyű támadás során.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lefogták és úgy rugdalták

“Négy intézetes gyerek beleköpködött az ennivalójába, és belenyomott egy almát. Erre az én unokám visszadobta az almát, mire ketten lefogták, és a többiek elkezdték rugdalni” – mondta a fiú nagymamája korábban a Tényeknek.

Már alig volt magánál

A gyermek állítólag már alig volt magánál, amikor is az egyik konyhában dolgozó megfenyegette a támadókat, hogy hívja az igazgatót. Ekkor ők annyira megijedtek, hogy abbahagyták a bántalmazást, ám Martin segítségére senki nem sietett, felügyelő pedagógus pedig nem volt az épületben.

Belső zúzódások

“Belső zúzódása van, a tüdeje, a szíve, a nyaka össze van rugdalva. Egyelőre nem tudunk semmit sem, mert kivizsgálás alatt van az ügy” – magyarázta a riportban a nagymama, aki attól tart, Martin hasonló tragédia áldozata lesz, mint a napokban elhunyt fiatal fiú, aki társai zaklatása miatt dobta el magától az életet.

A húga végignézte

A Tényeknek a nagymama után most megszólalt a fiú öccse is, aki végignézte a támadást. Sírtam és nem tudtam semmit csinálni. A konyhásnéni végignézte és azt mondta, ha még egyszer ilyen lesz, akkor kihívja a Csilla nénit” – mondta a kislány. Martinhoz az iskola nem hívott mentőt, így később a nagymama vitte orvoshoz, a gyermek, azóta tartózkodik a siófoki kórházban.

Nyomozás indult az ügyben

A székesfehérvári rendőrkapitányság az esettel összefüggésben szeptember 10-én rendelt el nyomozást, súlyos testi sértés kísérlete miatt. Az iskola egyébként teljesen másként emlékszik a történtekre, mint mondták, ők úgy tudják, a tanulószoba idején négy felső tagozatos diák között alakult ki szóváltás, majd az udvaron megdobálták egymást almával.

A riport itt nézhető vissza:

Az iskola mást mond

Az épületbe visszatérve, az egyik lakásotthonban élő diák adott egy pofont Martinnak, azonban állítják, a pedagógusok is jelen voltak, akik közbe is avatkoztak. Azt mondják az eset nem fajul el, a sértett gyermeken pedig sérülésre utaló nyomokat nem láttak, így nem volt szükség orvosi beavatkozásra sem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tények videorészlet