A hatalmas szél az ország egész területén több fát kidöntött. Nem volt ez másképp Balatonfüred környékén sem, ahol a város önkormányzati tűzoltóságának láncfűrészei berregtek több alkalommal is.

Itt történt az eset

Országszerte rengeteg munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél. Szakadtak az elektromos vezetékek, de szép számmal kellett fakidőlésekhez vonulniuk. Nem volt ez másképpen a Csopakot Nosztorival összekötő úton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Senki sem sérült meg

Nem sokkal hétfő délután háromnegyed öt után kapták a bejelentést, hogy fa dőlt egy autóra. A balesetben két személygépkocsi volt érintett, az egyikre rádőlt, a másik áthajtott a fán. Személyi sérülés nem történt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas mázli

A fát feldarabolták, a gépkocsi alól emelők igénybevételével kivették. A műszaki mentés idejére az egész utat lezárták. A felvételeket elnézve csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg, amikor a vaskos fa rázuhant a kocsira.

Egy totálkárosra tört jármű

A mentés pillanatai

A fennakadt autó

Darabolás közben

Újabb kidőlt fa adott munkát

Noha itt végeztek a tűzoltók, nem sokkal később kapták az újabb riasztást. Ezúttal Tihanyba kellett menniük – ugyanakkor itt szerencsére nem volt autó, a kidőlt fa alatt. Azonban ez így is elzárta a fél útpályát. Így motoros fűrészt ragadtak, s megszüntették az akadályt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt csak az útra dőlt ki

Munkában a láncfűrész

(Cikkünkben használt képeinket a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság készítette.)