Akivel összetalálkozott, annak nekirontott. Könnynen lehet, hogy egyik áldozatának maradandó sérülsét okozott, amiért eltörte a medencecsontját.

Kiszabadult a kennelből

Az eset még tavaly ősszel történt. Ekkor az állat a fejével kitört a kennelből, majd behatolt egy másik ház udvarára. Itt azonban sajnos volt valaki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Harapta, ahol csak érte

A kutya rátámadt, áldozatát másfél méterrel odébb lökte, majd a földön fekvő illető nyakát kezdte el támadni. A sértett a kezével védte a nyakát, így azt sikerült több helyen is megharapnia a megvadult ebnek. Emellett a bal lábát is több harapás érte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos sérüléseket szenvedett

Ekkor az anyja kijött a házból, majd elzavarta a kutyát. Azonban megtalált egy nála kisebb testű kutyát, amelyet egyetlen harapásával elpusztított. Az általa megtámadott embernek a harapott sebzések mellett combcsonttörése keletkezett.

A nyakán is maradni fognak nyomok

Így emiatt az sem zárható ki, hogy maradandó sérülései lesznek. Ráadásul a harapott sebzések gyógyulását követően bizonyosan hegek fognak kialakulni a nyakán. Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – olvasható a vádhatóság tájékoztatásában.

Nyitva felejtett kertkapuból lett bűncselekmény

Szintén nemrégiben emeltek vádat egy másik kutyatámadás miatt, amely a Bács-kiskun vármegyei Tázláron történt. Mint megírtuk, az eset még tavaly szeptember 24-én történt. Ekkor egy tázlári nő délelőtt elment autójával otthonról, azonban elfelejtette becsukni az utcára nyíló nagykaput.

Kiszabadult a kennelből

A kertben kialakított kennelben pedig egy nagytestű, aktita fajtájú kutyát tartott. Az állat innen ismeretlen módon kiszabadult. Nem sokkal később nekiment egy arra közlekedő utcabeli asszony kerékpárjának, aminek következtében a nő elesett.

Véres támadás

Ezután az eb rátámadt a földön fekvő és felállni próbáló asszonyt, alkarjára ráfogott a fogaival. Csak akkor engedte el, amikor az időközben megérkező szomszédok, valamint a kutya tulajdonosa együttesen elhúzták az állatot.

Majdnem meghalt

A dühödt állat leharapta a nő csuklóját leharapta, alkarját pedig olyan mértékben roncsolta, hogy amputálni kellett. A harapás okozta nagyfokú vérveszteség közvetett életveszélyt jelentett. A felelőtlen gazda ellen most emeltek vádat.

Nem kellene börtönbe mennie

Az ügyészség őt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja. Amennyiben lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, akkor vele szemben felfüggesztett fogház kiszabását indítványozza a vádhatóság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)