Ugyan a szomszédoknak és a gazdának sikerült nagy nehezen leszednie róla a megvadult ebet, azonban így is kis híján megtörtént a tragédia. Felfüggesztett fogházat kérnek a tulajdonosra.

Bűncselekmény lett a nyitva felejtett kertkapu

Az eset még tavaly szeptember 24-én történt. Ekkor egy tázlári nő délelőtt elment autójával otthonról, azonban elfelejtette becsukni az utcára nyíló nagykaput. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Térképen a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiszabadult a kennelből

A kertben kialakított kennelben pedig egy nagytestű, aktita fajtájú kutyát tartott. Az állat innen ismeretlen módon kiszabadult. Nem sokkal később nekiment egy arra közlekedő utcabeli asszony kerékpárjának, aminek következtében a nő elesett.

Véres támadás

Ezután az eb rátámadt a földön fekvő és felállni próbáló asszonyt, alkarjára ráfogott a fogaival. Csak akkor engedte el, amikor az időközben megérkező szomszédok, valamint a kutya tulajdonosa együttesen elhúzták az állatot.

Majdnem meghalt

A dühödt állat leharapta a nő csuklóját leharapta, alkarját pedig olyan mértékben roncsolta, hogy amputálni kellett. A harapás okozta nagyfokú vérveszteség közvetett életveszélyt jelentett. A felelőtlen gazda ellen most emeltek vádat.

Nem kellene börtönbe mennie

Az ügyészség őt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja. Amennyiben lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, akkor vele szemben felfüggesztett fogház kiszabását indítványozza a vádhatóság.

Gyűjtenek az áldozatnak

Nemrégiben egyébként egy helyi fiatal édesanya jótékonysági bált szervezett a településen, hogy a megsérült nő alkarprotézést kaphasson. Mint a vira.hu beszámolójából kiderül, az eseményt február 11-én, a helyi művelődési házban tartották meg.

Így tudsz segíteni

160-an jelentek meg és hárommillió forint gyűlt össze eddig, azonban ötmillió forintra lenne szükség az eszköz megvásárlásához. Amennyiben Te is szeretnél hozzájárulni, hogy az asszony minél hamarabb teljes életet élhessen akkor azt az alábbi számlaszámra utalva teheted meg: 12062003-01864211-00100006 (név: László Józsefné). A közleménybe pedig írd be az adomány szót.

Ebben az utcában történt az eset

A kennel kapuja

(Cikkünkben használt képeink az ügyészség oldaláról származnak.