Vidák Mária saját bevallása szerint másodszor adott életet a 27 éves kisfiának, amikor kieresztette hangját, midőn azt látta, hogy felbőszült szomszédja a traktorján ül, és a kerítés és a terasz ledöntése után a házat készül a földdel egyenlővé tenni. Krisztián azért pöccent be szomszédaira, mert azok szemetet égettek, a lángok pedig átterjedtek az ő portájára.

Szemetet égetett a szomszéd

Múlt hét végén egy nő Oroszlányban szemetet égetett a Bokodi dűlőben lévő házának udvarán. A tűz átterjedt a szomszédos telekre is, amelynek tulajdonosa igencsak felhúzta magát ezen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Traktorral tarolta le a házat

Erős felindulásában beült a traktorába, áthajtott a szomszédjához és a járművel letarolta az asszony házát, amely lakhatatlanná vált.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vadul ordított a szomszéd

„Zöldhulladékot égettünk a kertünkben. Ugyan kissé fújt a szél, de úgy ítéltük meg, hogy nem veszélyes tüzet gyújtani. A lángok mégis átterjedtek a szomszéd telkére. Amikor ezt Krisztián, a gazda észrevette, vadul ordibálni kezdett velünk, majd úgy döntött, hogy az életünk munkájával megszerzett otthonunkat lerombolja a traktorral” –mondta Vidák Mária a Borsnak.

A kerítés oszlopait is kidöntötte

Mária éppen az utcai részen tartózkodott, amikor látta, a mezőgazdasági gép egymás után dönti ki a kerítés tartóoszlopait, majd rövid tolatás után ismét megindul, hogy a teraszt is megsemmisítse.

Tragédia is lehetett volna

„Ráüvöltöttem Krisztiánra, hogy fejezze be, amit tesz, hiszen Zsolt bent alszik a szobában. Ha nem lépek közbe, lehet, hogy most éppen a fiam temetését kell szerveznem” – mondta Mária.

Ezzel a traktorral rontott neki a szomszéd házának Krisztián

Forrás: police.hu

Elkezdte oltani a tüzet

A közmunkából élő asszony azt mondta, hogy a lángok megfékezését maga kezdte meg hólapáttal, és mire a tűzoltók megérkeztek, már alig maradt feladatuk.

Bocsánatot kért a szomszéd

Mária fia, Zsolt azt mondta, először meg akarta verni a szomszédot. De most ahhoz ragaszkodik, hogy legalább a kárukat térítse meg Krisztián. A traktoros szomszéd az eset után állítólag megbánta tettét és elnézést kért, majd ígéretet tett arra, hogy újraépíti az ingatlant.

Rokonoknál laknak

„Most rokonoknál lakunk! Kényelmetlen helyzet, de a házunkban nem merünk hosszabb időt tölteni. Biztosan tudható, hogy életveszélyes” – közölte a családanya, és hozzátette, a konfliktust békésen szeretné rendezni.

Eljárás indult

A környékbeliek szerint egyébként Krisztin nem véletlenül pöccent be. A szóban forgó területen a közelmúltban többször is ki kellett hívni a tűzoltókat.  Máriáék azt mondták, emberölési kísérlet címen tettek feljelentést, a rendőrségi közleményben viszont az áll, hogy a beismerő vallomást tevő elkövető ellen rongálás miatt indult eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a szétvert ház – Forrás: police.hu