Második születésnapját ünnepli az a férfi, aki békésen reggelizett Balatonföldváron, majd egyszer csak golyók csapódtak be mellette. Még viccelt is, hogy biztos lőnek rájuk.

Még a süvítést is hallotta

„A kollégámmal prevenciós előadást tartottunk aznap a suliban, előtte ácsorogtunk a boltnál, az iskolával szemben. Ekkor csapódott be a lövedék, olyan negyven centire tőlem, hallottam a süvítő hangját is”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Majdnem végzetes találat

Vérfagyasztó részleteket mesélt az a férfi, akit csak egy hajszál híján talált el egy lövés a balatonföldvári iskola mellett. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, pályaorientációs napra hívták meg a szülőket az érintett intézménybe azzal a céllal, hogy beszéljenek a gyerekeknek a munkájukról.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem a gyerekeket tartja a hibásnak

A férfi a vadászpuskához való töltényeket is magával vitte. A fegyver azonban a gyerekek kezébe került, majd kilőtt vele az ablakon. Az egyik szülő elmondása szerint a férfi előadást tartott a hetedikesek számára, kezében a puskával. Szerinte a gyerekek nem hitték, hogy olyan dolgokat fog elől hagyni, amivel egy gyerek is tud lőni. Éppen ezért nem is hibáztatja a gyerekeket.

Mázli volt, hogy nem találta el

A puska az ablak irányába nézett, amikor elsült. Szerencse, hogy senki nem sérült meg. „Simán lelőhették volna egymást vele” – mondta a szülő. Most azonban kiderült, hogy a tragédia sokkal közelebb volt, mint azt bárki gondolta volna – s csak a szerencsén múlt, hogy nem következett be.

Reggeli közben érkeztek a lövések

Az egyik, iskola előtt álló férfi szerint az égiek vigyáztak rá. „Korábban vettem egy croissant-t és egy túró rudit, az előbbit már megettem, és arrébb álltam egy picit. Majd a túró rudit is, és megint arrébb álltam” – idézte fel a békésnek induló reggeli pillanatokat.

Vicceskedni kezdett

„Ha nem állok arrébb kétszer, akkor az engem eltalál. Valaki vigyázott rám, az biztos” – fűzte hozzá. Teljesen érthető módon el sem akarta hinni, hogy mi történt. A kollégájának poénkodva mondta is, hogy biztos lőnek rájuk. Ő azon a véleményen volt, hogy ez légpuska.

Reménykedett benne, hogy hát ha nem az, amire gondol

„Azonban a nyilatkozó férfi sejtette, hogy nem az lehetett. De akkor még mosolyogtam, hogy hát csak nem az, amire én gondolok. Aztán bementünk az iskolába, szóltunk arról, hogy mi történt, mire mondták, hogy van egy vadász az iskolában, de ahogy láttam, fogalmuk sem volt a történtekről.”

Az emberi felelőtlenség netovábbja

„Én is akkor raktam össze, mi is történt, és teljesen elhűltem” – mondta, majd bement az iskolába és megtartotta a prevenciós előadást, majd a második születésnapját. „Éles lőszert bevinni az iskolába? Hát ez az emberi felelőtlenség netovábbja” – háborgott.

Sajnálja az érintett gyereket is

Hozzáfűzte, érti, hogy pályaorientációs nap, és az is meglehet, hogy beviszi a fegyvert, de miért visz be hozzá lőszert – tette fel a kérdését. Mint mondta, nem beszélve arról, hogy szegény gyereket is minden bizonnyal traumatizálta az eset – olvasható a Bors cikkében.

Már a rendőrség is nyomoz

A Somogy Vármegyei rendőr-főkapitányság az esetet követően helyszíni szemlét tartott és jelezte, büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket. Egyelőre nem tudni, hogy a vadászt gyanúsítottként hallgatták-e ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön az ominózus balatonföldvári iskola látható, forrás: Google Street View.)