Eleve rontotta az esélyeit, hogy a zsaruk már korábban indítottak vele szemben nyomozást, így tudták, kit kell keresni. Nem csoda, ha villámgyorsan előkerült a bűnöző.

Erről érkezett bejelentés

Október 27-én délelőtt, egy Kecskemét környéki tanyán élő férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy hetényegyházi ismerőse kirabolta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvette a pénzét

A 28 éves gyanúsított megjelent nála a tanyán, majd egy szóváltás után dulakodni kezdtek egymással. A fiatalabb férfi megrugdosta, átkutatta a ruházatát, majd a pénzét követelte. Amikor megtalálta a férfi zsebében a pénztárcát, egy jelentősebb összeget kivett belőle, majd néhányszor mellkason vágta a sértettet és elment.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyors elfogás

A rendőrök rögvest keresni kezdték az elkövetőt. Tudták, kiről van szó, hiszen korábban már testi sértés miatt folyt ellene nyomozás. Pár óra elegendő is volt, hogy előkerüljön. Egy szekrényben bujkált, amikor a rendőrök rábukkantak.

Vizsgálják a körülményeket

A bűnelkövetőt rablás gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Az eset körülményeit közben tovább vizsgálják a nyomozók – közölte egy, hétfő délelőtt közzétett tájékoztatásában a rendőrség. Az nem derült ki, hogy áldozata mennyire súlyos sérüléseket szenvedett.

Lopott teherautók a fővárosban

A fővárosi rendőrök pedig egy román illetőségű teherautó-tolvajt fogtak el. Október 25-én délután a rendőrök leintettek igazoltatásra egy teherautót a főváros 20. kerületében, a korom utcában. Kiderült ugyanis, hogy az autó körözés alatt áll, azt nem sokkal korábban lopták el, a a pesterzsébeti Wesselényi utcából.

Ivott is, mielőtt útnak indult a lopott járművel

Nemcsak az autót, a benne lévő kézi szerszámokat, valamint egy átalakítót is magával vitt az ismeretlen elkövető. A 25 éves román állampolgárságú sofőrt és utasát, egy 19 éves magyar férfit azonnal elfogták és előállították. Ráadásul az is kiderült, hogy ittasan ült a volán mögé, így ezért is felelnie kell.

Gyors előállítás

Nem úszta meg az előállítási: a kerületi kapitányságon gyanúsítottként hallgatták lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a 25 éves román férfit, s egyben kezdeményezték letartóztatását is. A gyanúsított nem tett vallomást. Később aztán kiderült, feltehetően nem csak ez van a rovásán.

Egy másikat is ő vihetett el

A pesterzsébeti nyomozók a férfit egy másik teherautó ellopásával is gyanúsítják, mert információ merült fel arra, hogy a román férfi néhány napja a kerületben, a Nagysándor József utcából ellopott egy ház előtt parkoló tehergépkocsit. Az utast tanúként hallgatták ki. ​

Megrendelésre dolgozott volna?

Úgy fest, hogy a gyanúsított kimondottan a teherautókra „utazott” – azt azonban nem közölte az esettel kapcsolatban kiadott tájékoztatás, hogy milyen tervei voltak az elkövetőnek a zsákmánnyal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)