Január elején végleg megváltozott egy Létavértesen élő asszony élete. Anna egy tragikus autóbalesetben vesztette el 21 éves fiát, aki a saját névnapján hunyt el, vétlen sofőrként. A gyászoló asszony a patológián fogadta meg, hogy segíteni fog azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.

Baleset a felüljárón

A Kékvillogó.hu írt arról január elején, hogy halálos baleset történt szombatra virradó éjszaka a Vágóhíd utcai felüljárón. Éjjel két óra körül egymással szemben haladt egy Mercedes és egy Volkswagen Golf típusú személygépkocsi. A rendőrség információi szerint az egyik autó eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, majd ütközött a vele szemben közlekedő járművel.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A 21 éves sofőr az áldozat

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az esethez riasztott mentőegységek három fiatal férfit találtak, akik közül egyikőjük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket helyszíni ellátásukat követően kórházba szállították.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megváltozott az élete

Január 7-én végleg megváltozott a Létavértesen élő Anna élete. Előzetesen úgy tervezte, hogy a 21 éves fia, Attila névnapját ünnepli a család, ám reggel hét óra előtt rendőrök jelentek meg a házánál és közölték vele: a gyermeke halálos balesetet szenvedett Debrecenben.

Elbúcsúzhatott a fiától

„Utoljára a patológián láttam a fiamat. A sérülései ugyan nagyon súlyosak voltak, de a szakembereknek köszönhetően méltóan elbúcsúzhattam Attilától. Megpusziltam az arcát és beszéltem hozzá. Ott fogant meg a lelkemben a gondolat, hogy mindenkinek segíteni szeretnék, aki elveszített valakit. Úgy éreztem, hogy ha a fiamat nem menthettem meg, legalább másokkal jót fogok tenni” – mondta az édesanya a Metropolnak.

Képtelen feldolgozni a tragédiát

Anna szerint sorstársainak jogi és lelki segítségre is szüksége van. Meg kell találniuk a megfelelő szakembert, aki képviseli őket a bíróságon. „Érzelmileg máig képtelen vagyok a tragédiát feldolgozni. Amikor csak eszembe jut, úgy érzem, nincs tovább, hiszen elvesztettem a mindenemet. Szokták mondani, hogy az idő múlásával könnyebb lesz, de ez nem igaz. Egyre nehezebb, hiszen gyakran rám tör a hiányérzet” – fogalmazott az asszony.

Gondoskodás, kártérítés

„A fiam mindig azt mondta, hogy örökre velem marad és gondoskodni fog rólam. Rájöttem, hogy ugyan fizikailag nem lehet mellettem, mégis betartja a szavát, mégpedig a kártérítés által. Éppen ezért biztatom arra valamennyi sorstársamat, hogy ne érje be aprópénzzel a bíróságon” – mondta határozottan.

„A megítélt összeg az ő hagyatéka”

„Minket is felkeresett a baleset után nem sokkal egy ügyvéd, aki alig néhány millió forint igénylését javasolta, de szerencsémre megéreztem, hogy nem szabad benne megbíznom. Természetesen nem nyerészkedni szeretnék a fiam halálán, de meggyőződésem, hogy a majd megítélt összeg az ő hagyatéka” – tette hozzá az anyuka.

Nem rendezte át a szobát

Anna a tragédia után nem rendezte át Attila szobáját. Még az ágyához sem nyúlt hozzá, ma is pontosan úgy van, ahogy ő hagyta. Attila húga képtelen bemenni a szobába és a temetőbe sem szívesen megy ki, pedig már elkészült a sírkő.

 Nem kértek bocsánatot

A baleset okozója a tragédia óta nem kért a gyászló családtól bocsánatot. „Egy részvétnyilvánító levelet kaptunk csupán. Annyi áll benne, hogy nem tudják, mit érezhetünk, de a baleset az ő életüket is megváltoztatta, ugyanakkor úgy gondolják, hogy az idő mindenre gyógyír. Ezt a semmitmondó írást azóta is az autómban őrzöm, a házba nem vagyok hajlandó beengedni” – mondta az anyuka.

Álljon elé a vétkes!

„Korrektebbnek és férfiasabbnak tartanám, ha a fiú elém állna. Meg sem kellene szólalnia, hiszen a tekintetéből tudnám, mennyire érintette meg ténylegesen a tragédia, amit okozott” – fűzte hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció