A Budapesti 8. Kerületi Ügyészség vádat emelt a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki egy józsefvárosi plébániából akart ellopni egy szobrot. Az elkövető azt mondta, azért akarta eltulajdonítani a tárgyat, hogy az árából a szegényeken segíthessen.

Elejtette és összetörte

A vádlott 2021. január 19-én este a plébánia kapuját befeszítve bejutott az előtérbe, ahonnan el akart lopni szobrot, ám azt elejtette és összetörte. Több mint 140 ezer forintos kárt okozott. Az ügyészség lopás kísérletével vádolja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szegényeknek adta volna a pénzt

A józsefvárosi Robin Hood – annak idején ezzel címmel írt minderről a rendőrség honlapja, miután befejezték a nyomozást. A férfi beismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy a szobrot el akarta adni, a pénzt pedig a szegények között osztotta volna szét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közmunka várhat rá

Az Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a tárgyalás mellőzésével közérdekű munkát szabjon ki a férfire.

Ellopta a Szűz Mária-szobrot

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy lopás miatt keresi a rendőrség azt a férfit, aki kisétált egy óriási Szűz Mária-szoborral a terézvárosi templomból. A bűntettet kamera rögzítette.

Hóna alá vette

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból. A hatósági leírás szerint egy fából készült szoborról van szó.

Pénzt akart lopni

Videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet.

Alkatrészcsere

A mosógépnél a történtek után nem működött a készpénzes fizetés, így egy alkarészt ki kellett cserélni.

Elfogták az elkövetőt

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, így a BRFK a férfi megtalálása érdekében február 16-án felhívást adott ki. A ferencvárosi rendőrök március 13-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Krisztiánt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív