Három órát állt egy InterCity-szerelvény csütörtökön Kelenföldön, egy állapotos és egy idős nőt is ki kellett menteni a zsúfolt kocsikból. Többen rosszul lettek a maratoni hosszúságú várakozás közben. Később az is kiderült, mi okozta a galibát.

Túl sokan akartak felszállni

Spanyol fiatalok lepték el csütörtök reggel a Budapestről Ljubljanába induló InterCityt a Kelenföldi pályaudvaron. Túl sokan akartak felszállni, ezért hatalmas felfordulás miatt a vonat végül reggel kilenc helyett délben indult el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen rosszul lettek

hvg.hu portál beszámolója szerint a tömegjelenetek miatt többen rosszul lettek, egy állapotos és egy idős nőt is ki kellett menteni a zsúfolt kocsikból. A vonat reggel kilenc helyett délben indult el, az utasok tapssal üdvözölték a fejleményt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pánikrohamot kapott az állapotos nő

A portál épp a kérdéses vonaton tartózkodó kollégája szerint a vagonokat ellepő tömeg miatt a vonatról le kellett menekíteni egy állapotos nőt, aki pánikrohamot kapott, és egy idős nőt is, aki rosszul lett.

Spanyol fiatalok ingyenjeggyel

A tömeg olyan spanyol fiatalokból állt, akik egész Európára szóló ingyenes jeggyel utaznak, ennélfogva nem kell külön vonatjegyet vásárolniuk, és így nem jelenik meg az utasigény az érintett közlekedési vállalatok rendszereiben. A portál információi szerint hasonló tömegjelenetek Európa-szerte előfordultak.

Plusz kocsik, komoly késés

„A Déli pályaudvarról – Zalaegerszegen át – Ljubljanába 9:00-kor elindult Citadella InterCity-re (IC 246) Budapest-Kelenföld állomáson a vonat férőhelyénél sokkal többen szálltak volna fel. A peronon várakozó utasok elszállítása érdekében a Citadella IC-hez plusz kocsit kapcsol a vasúttársaság. A Citadella IC jelentős, akár 2-3 órás késéssel indulhat tovább Kelenföldről” – írta a Mávinform a Facebookon.

Nehéz kiszámítani

„Nem minden kocsira kell helyjegy, ezért nem lehet tudni előre, hányan utaznak. Mindig sokan vannak a 9-kor induló Citadellán” – írta egy szemtanú Kelenföldről.

Több százan a peronon

„Tegnap az Agram IC-re kb. 200-300 ember várt Kelenföldön a 3-4-es peronon, de szerintem volt az annál több is, na az a szám most duplázódik mára” – tette hozzá egy másik utas.

Meghúzták a vészféket Ferihegynél

És hogy teljes legyen a nap krónikája, a reggeli órákban is történt egy váratlan esemény a MÁV-nál: a Záhonyból 5:35-kor a Nyugati pályaudvarra indult Nyírség InterCity (619) Ferihegy megállóhelynél várakozni kényszerült, mert a vonaton vészféket húztak. Ezért több vonat menetideje is meghosszabbodott a ceglédi vonalon. A Nyírség IC végül csak Kőbánya-Kispestig közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció