Durva balesetet rögzített a Magyar Közút egyik térfigyelő kamerája. A szörnyű esemény az M0 autóúton történt: egy kamion nekiment egy személyautónak, ami utána megpördült. Nem sokon múlt, hogy tragédiával végződjön az eset.

Megpördült az autó az M0 autóúton

Az eset az M0-s autóúton történt néhány hete. A középső sávban haladó kamion és a külső sávban haladó autó egyszerre szerettek volna sávot váltani. Az autó bekerült a kamion holtterébe, így a sofőr szinte észrevétlenül elsodorta a kis autót, mely ennek hatására megpördült, és a belső sávban állt meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sávot akartak váltani

 „Nemrég az egyik M0-s autóúton található forgalomfigyelő kameránk rögzített egy kamionos balesetet. Az autóútra egy személyautó sorolt be a külső sávba, ekkor a nagyjából vele együtt, a középső sávban haladó kamionos elkezdett kisorolni” – írja a Magyar Közút.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elismerte felelősségét

„Sajnos a teherautó sofőrje nem vette észre a személyautót és nekiment, megforgatta. A rendőrség megállapította, hogy a baleset a kamion szabálytalan sávváltása miatt történt, a teherautó sofőrje a helyszínen elismerte felelősségét” – tették hozzá.

Türelem és odafigyelés

Szerencsére az anyagi káron kívül nem történt komolyabb személyi sérülés, de hogy ez mással se történjen meg, arra kérik a volán mögé ülőket, hogy figyeljenek a vezetésnél a többi közlekedőre, a holtterekre, legyenek türelmesek és csak akkor váltsanak sávot, ha megbizonyosodtatok arról, hogy azt szabályosan és gond nélkül meg lehet tenni.

Íme, a videó!

A Magyar Közút Instagramon osztotta meg a felvételt, amelyet ITT tekinthetnek meg. Mindenképpen tanulságos!  

Autókat tarolt le

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy autókat tarolt le egy konténerszállító Vecsésen. Az esetről közzétett videó alapján nehéz magyarázatot találni a történtekre. Úgy tűnik, a sofőr nem tudott fékezni, nekicsapódott a szalagkorlátnak, átugratott az elválasztó járdaszigeten, végül 4-5 autót is eltakarított az útból.

Irány a gyorsforgalmi út

Egy autós fedélzeti kamerája mindent rögzített. A sofőr leírása szerint éppen az M4-es végénél jártak, amikor a Budapest felé haladó oldalon piros volt a lámpa, és Vecsés felé sorra fordultak rá a járművek a gyorsforgalmi útra. 

 Mintha nem fékezett volna

A Budapesti Autósok portál osztotta meg a felvételt, amit elnézve nem igazán lehet magyarázatot találni a manőverre. Úgy tűnt, mintha egyszerűen nem fékezett volna vagy valami oknál fogva képtelen volt rá a sofőr. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció