Húsvét hétvégén pár perc leforgása alatt szó szerint romba dőlt az élete két felnőttnek és három gyermeknek, miután Pest megyei otthonuk kigyulladt. A szülők legkisebb, alig féléves Down-szindrómás gyermeke éppen egy szívműtétre vár, így még sürgetőbb lenne, hogy a család mihamarabb visszaköltözhessen az egyelőre lakhatatlan házba.

Tűz Dunakeszin

A Kékvillogó.hu is beszámolt róla, szombaton Dunakeszin, egy kettőszáz négyzetméteres épület szinte teljes egészében, a mellette lévő kettő lakás részben, illetve egy százötven négyzetméteres melléképület égett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Siettek a tűzoltók

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek hat vízsugárral eloltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A rajok oltás közben hét gázpalackot hoztak ki az épületekből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Budapesten is látszott a füst

Forrás: Facebook/Benkő Tamás

16 embernek lett otthontalan

A szakemberek egyelőre vizsgálják, honnan csaptak fel a lángok, melyek könyörtelenül söpörtek végig négy lakáson és egy családi házon. Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben, de 16 embernek kellett elhagynia otthonát.

Műtétre vár a csecsemő

A tűzeset miatt egy öttagú család is otthon nélkül maradt. A háromgyermekes házaspár legkisebb kisfia súlyos szívbeteg. Május elején egy életmentő műtét vár rá. A szülők szeretnék, ha Noel steril körülmények között gyógyulhatna, de egyelőre nem látják a kiutat a kétségbeejtő helyzetből.

Segítséget kérnek

Barátok, rokonok karolták fel őket, majd a közösségi oldalakon felhívásokat tettek közzé annak érdekében, hogy a család mihamarabb visszakaphassa szeretett otthonát.

Noel Down-szindrómás

„Szörnyű, ami történt velük, velünk. Noel Down-szindrómás, speciális igényű kisfiú, ráadásul szívműtétre vár. Egyik pillanatról a másikra szakadt ki az eddig megszokott környezetéből, holott neki most erősödni kellene. Nehezen eszik, nyugtalan, hiába pici még, nem a saját ágyában alszik, idegen neki a hely, látja és érzi az őt körülvevő embereken a szomorúságot” – mondta a család egyik rokona a Blikknek.

A család élete romokban

„Próbálunk mindent elkövetni annak érdekében, hogy a műtétjét ne befolyásolják a körülmények, hiszen jelen helyzetben az ő egészsége a legfontosabb. Közben azonban egy család élete hever romokban. Nem tudjuk, hogy steril körülmények közé érkezik-e vajon haza a kórházból, egyáltalán azt, hogy hol lesz az otthona” – mondta Balázs Andrea.

„Lyukas szívvel” született

Noelnek a köznyelvben „lyukas szívként” emlegetett szívfejlődési rendellenességgel született. Két nővére van, a tízéves Zoé és a tizenkét éves Laura. A család azért hálát ad annak, hogy legalább nekik nem esett bajuk.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Benkő Tamás

A gyerekekkel menekült a házból

Noel édesanyja éppen a konyhában főzött, amikor a kutyák vonítását. Kiment a hátsó ajtón, majd azzal szembesült, hogy hátul, a kertben tűz van. Gyorsan felkapta a gyerekeket, majd rohant ki a bejárati ajtón. Az apa nem volt otthon, már arra ért haza, hogy a ház leégett.  

Mindenük odaveszett

Másodpercek alatt égett le a terasz és a ház alsó szintje. Az emelet és a tetőszerkezet maradt csak ép, azonban a gyerekek holmijai, a tévé, a laptop, a pelenka, a tápszer, a ruhák, minden, ami fontos és szükséges a mindennapi élethez, odaveszett a tűzben.

A nagymamánál laknak

A család egyelőre az édesanya nagymamájánál húzza meg magát, de örökké nem maradhatnak ott. Andreáék gyűjtést szerveztek nekik, a befolyt összegből az újjáépítéshez szükséges anyagokat vennék meg.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így segíthet

Az adományok mellett Noelnek Neocate LPC tápszerre és pelenkákra is szüksége lenne, de a család minden segítséget szívesen fogad.

  • Név: Balázsi Andrea
  • Számlaszám: 11773683-07192788
  • IBAN: HU08 11773683-07192788-00000000
  • Közlemény: Adomány

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tűzesetről – Forrás: Facebook/Benkő Tamás