Dávid felesége hamarosan életet fog adni a közös gyermeküknek. Lacit ismertem, ismerem. A legjobb kiképző volt – így írnak a közösségi oldalon az egyik eltűnt kutyakiképzőről. Az esetről közleményt adott ki a TEK, amelyből kiderült, hogy felfüggesztették a víz alatti keresést.

Elmerültek a vízben

A 29 éves Dávidot, és 34 éves társát, Lászlót a büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai továbbra is jelentős erőkkel keresik. Mint arról a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor eddig tisztázatlan okból elmerültek a vízben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kutyakiképzést tartottak

Több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

„Laci segíteni akart Dávidon”

A Zsaruellátó egyik kommentelője így írt a tragédiáról: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.”

Gyereke születik

László a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet zászlósa volt, 20 éve dolgozott kutyakiképzőként, így tapasztaltnak számított. Társáról, Dávidról a közösségi oldalon többen azt írják, hogy kismama párja várta haza, ugyanis hamarosan gyermeke születik. „Dávid felesége hamarosan életet fog adni a közös gyermeküknek” – írták.

Mindig segített

„Mindig ment a hülyéskedés, a csipkelődés, a nevetés… De ha bármi kérdésem volt a kutyákról, nem volt olyan kérdés amire nem tudott volna elméleti és gyakorlati választ és/vagy segítséget nyújtani… Gyere Töki délután megmutatom, hogy csináld” – írták a Facebookon Lászlóról.

Közleményt adott ki a TEK

Egyelőre nem vezetett eredményre a büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két hivatásos állományú munkatársa utáni kutatás – írta a TEK. A közlemény szerint felfüggesztették a víz alatti keresést, miután a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt.

Felszínen keresnek tovább

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a 29 és a 34 éves szakembert.

Személyes irányítás

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé – írták.

Veszélyes helyen merültek el

A híd aljától körülbelül 5-7 méterre egy nagyon veszélyes, mély gödör van, amely természetes módon alakult ki a híd pillérei után keletkezett örvények miatt: olyan erős sodrása van, hogy ha valakit elkap, akkor egyszerűen nem tud felfelé-kiúszni belőle. A helybéliek emlékezése szerint az örvény már több áldozatot is követelt korábban.

Vizsgálják a körülményeket

A történtek körülményeinek vizsgálatát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook