Gombát szedni indult egy férfi Sellyén, majd eltűnt, a körzeti megbízott találta meg.

Gombát ment szedni

A rendőrségre 2021. november 4-én délután arról tett bejelentést egy nő, hogy az apja eltűnt. Elmondása szerint az apja 8 óra körül elment gombát szedni, azonban nem ért haza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem ért haza

A nő minden nap el szokott menni hozzá, így tűnt fel neki, hogy már délután van, azonban az apja még mindig nem ért haza. Elindult megkeresni azon az útvonalon ahol a férfi gombászni szokott, de nem találta, írja a police.hu.

A rendőrség azonnal keresni kezdte

Miután bejelentette az eltűnést, a rendőrség azonnal megkezdte a keresést. Marosics Tamás rendőr főtörzszászlós, a Sellye Rendőrőrs körzeti megbízottja is részt vett a keresésben.

A pajtában is körülnézett

Épp a férfi házának környékét ellenőrizte, amikor egy közeli telken észrevett egy pajtát, és eldöntötte, hogy ott is körülnéz. Benézett, és látta, hogy az tele van pakolva szekrényekkel, falécekkel, fagerendákkal, de feltűnt neki egy kosár is, amely az ott tárolt dolgokhoz képest nem volt poros, így bement a pajtába.

Kihűlve találtak rá

A férfit kihűlve, a földön fekve találta meg, nagyon rossz állapotban. Kommunikálni sem tudott, ezért a körzeti megbízott nem is habozott, azonnal mentőt hívott. A kiérkező mentősök elmondták, hogy a férfi valóban kihűlt, és nagy szerencse, hogy a rendőr még időben találta meg. A férfit azonnal kórházba szállították.

Pár hete túrázás közben tévedt el egy pár, akkor is rendőrök segítettek

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy egy szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár 2021. október 21-én 18 óra 19 perckor telefonon jelezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy túrázás közben eltévedtek, feltehetően Szögliget környékén lehetnek. Rendőrök, erdészek, a mentőszolgálat munkatársai indultak felkutatni az eltévedt férfit és nőt. 

A rendőrök elindultak felkutatni őket

A bejelentést követően a Szendrői Rendőrőrs munkatársai indultak a férfi és a nő felkutatására. A rendőröknek még sikerült telefonon kapcsolatba lépniük a párral, akik nem hallották a rendőrautó hangjelzését, illetve a fényjelzést sem látták, de tudtak küldeni egy fotót arról a helyszínről, ahol éppen tartózkodtak. Ezt követően a térerő megszűnt, az idő pedig haladt előre, a sötétedéssel együtt, írta meg akkor a police.hu.

Sikerült belőni a tartózkodási helyüket

Az Edelényi Rendőrkapitányság megerősítő erőinek és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársainak sikerült pontosítani az eltűntek lehetséges tartózkodási helyét.

Megtalálták őket

Az erőfeszítések 21 óra 45 perckor eredményt hoztak, az egyesített erők megtalálták az eltévedt párt. A készenlétbe helyezett mentőszolgálat munkatársainak szerencsére nem akadt dolguk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels