Egy budapesti szórakozóhely lépcsőházában esett egymásnak két társaság: a biztonsági kamerák rögzítették a verekedést, a gyanúsítottakat pedig gyorsan azonosították is a 7. kerületi nyomozók.

Gáz-is riasztófegyvert is elsütöttek

A fővárosi bulinegyed egyik szórakozóhelyének lépcsőházában tört ki verekedés 2021. október 30-án hajnalban, egy férfi súlyosan megsérült. A verekedésben egy gáz- és riasztófegyvert is többször elsütöttek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Garázdaság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonosították őket

A feltételezett elkövetőket azonosították, közülük két férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével három napon belül elfogtak. Legfiatalabb társuk ellen körözést adtak ki, a férfi november 4-én feladta magát.

Videón ahogy egymásnak esik a két társaság:

Őrizetbe vétel

A 41 éves Sz. Andrást, a 26 éves R. Bencét és a 22 éves L. Norbertet kihallgatásukat követően a 7. Kerületi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették.

Tavaly is történt hasonló

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk még tavaly novemberben, hogy hatalmas tömegverekedés alakult ki a bulinegyedben. A koronavírus járvány miatt éppen akkor hoztak korlátozó intézkedéseket, melyek értelmében a kocsmáknak és szórakozóhelyeknek be kellett zárniuk, a verekedés az utolsó szabad estén tört ki. Ugyanis az utolsó szabad estére nagy partit hirdettek meg az egyik belvárosi kocsmában, de tömegverekedés lett a piálásból, több embert a mentők kórházba vittek.

Szétvertek mindent

Mint megírtuk teljesen szétverték a bárt, a székeket és asztalokat is felforgatták, a bunyó pedig még kint is folytatódott.

Utolsó ivászat

Nagy ivászatot ígértek a parti reklámjában: „Még egy utolsó megborulásra várunk titeket, ahol úgy berúgunk majd, hogy egy hónapig alapból sem innánk” – írták.

Balhé

Ezzel a szöveggel és egy egyet fizet kettőt kap sörakcióval próbálta becsalogatni a fiatalokat az egyik Erzsébet körúti bár, ahol a zárás előtt néhány órával alakult ki a balhé, amire rövidesen több tucatnyi rendőrautó jelent meg a helyszínen – írta meg akkor a Bors.

Rengeteg rendőr érkezett

„Annyi rendőrautó volt, hogy még a villamos útját is elállták”. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy egy fiatal lány miatt alakult ki a verekedés, aki a barátjával és a társaságukkal volt lent a helyszínen. A másik brigád támadt rájuk valamiért, amibe mások is becsatlakoztak.

Ütötték-verték egymást

Összesen több, mint 10 ember ütötte-verte egymást, valaki pedig még paprikaspray-vel is befújt közéjük, így a társaság több tagjának taknya-nyála összefolyt – mesélte a szemtenú.

Volt akit nem zavart a balhé

Az elmondások szerint a bárt teljesen szétverték. Az eseményeket sokan videózták, de voltak olyanok is, akiket még ez sem tudott kizökkenteni, hogy kiélvezzék az utolsó szabad estéjüket és folyamatosan ittak.

5 embert vittek be a rendőrségre

A rendőrségre végül negyed 11-kor érkezett bejelentés ar­ról, hogy a vendéglátóhelyen két társaság összeverekedett. A zsaruk a helyszínről a verekedéssel összefüggésben öt embert állítottak elő a kerületi rendőrkapitányságra.

Csoportos garázdaság

A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást, mely során három férfit és két nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Ketten sérültek meg

A verekedésben részt vevők közül ketten könnyű sérülést szenvedtek, más az eset során nem sérült meg. Az eljárást a kerületi rendőrkapitányság a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett folytatja – közölte a rendőrség.

Kórházba vitték a sérülteket a mentők

Az Országos Mentőszolgálattól arról adott tájékoztatást, hogy a helyszínre riasztott mentők két könnyebben sérült nőt láttak el, akiket ezután kórházba szállítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Videorészlet – Forrás: police.hu