Nem indult eseménytelenül a szerda a vasútnál: hajnalban gázolás történt Pécs közelében, Somogyban és Zalában pedig fa dőlt a sínekre.

Megsérült a felsővezeték

Szerda éjjel fa dőlt a vasúti pályára, megsérült a felsővezeték Somogyszob és Jákó-Nagybajom állomás között. Emiatt a vonatok nem közlekednek, és várhatóan 8 óráig az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Kékvilogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem megy az Intercity

A történtek miatt a Somogy InterCity Dombóvár és Budapest között nem közlekedik. Az utasok a Pécsről a Keleti pályaudvarra 7:19-kor, Dombóvárról 8:07-kor továbbinduló Tenkes IC vonattal utazhatnak – tájékoztatott a Mávinform.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zalában is szünetel a közlekedés

A GYSEV vonalán, Egervár-Vasboldogasszony és Zalaszentiván között több helyen fa dőlt a felsővezetékre, ezért a délelőtti órákig szünetel a vonatközlekedés, ezen a szakaszon ugyancsak pótlóbuszok közlekednek. Az átszállások miatt a Pannónia InterRégió szerelvények menetideje 20-30 perccel megnőhet.

Gázolt a személyvonat

Baranya megyében, Mecsekalja-Cserkút és Bicsérd között a Pécsről Dombóvárra 4:37-kor elindult személyvonat vadat gázolt. A történtek miatt a mozdony meghibásodott, a két állomás között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok.

Nagy a fennakadás

A gázolás miatt a személyvonat várhatóan 60-70 perces késéssel közlekedik tovább, a Baranya IC késni fog, ugyanis Dombóvárig minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Szentlőrinc-Pécs szakaszon szerda reggel 50-70 perccel hosszabb menetidőre, vonatkimaradásokra kell számítani.

Gázolás Ceglédnél

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy elgázolt a vonat egy embert Ceglédnél. A MÁV tájékoztatása szerint még a 4-es főutat is le kellett zárni a helyszínelés idejére. A közúti forgalmat is elterelték.

Tragédia Budapesten

Amint arról korábban beszámoltunk, hétfőn reggel 7.19-kor érkezett a bejelentés, miszerint egy 20 körüli férfi és egy szintén 20 év körüli nő holttestét találták meg a sínek mellett. Később kiderült, hogy a fiatalok együtt italoztak a vasúti átjárónál. Erről árulkodott egy hátra hagyott üveg bor és egy fekete színű hátizsák. 

Felmászhattak az átjáró korlátjára

A két ember vélhetően figyelmetlen volt. Amikor a vonat érkezett, elgázolta őket. A MÁV szóvivője elmondta, hogy akkor is bekövetkezhet tragédia, ha csak túl közel van valaki egy elhaladó szerelvényhez.

Elsodró hatás

A szakértő szerint, ahogyan a vonatok közlekednek, tolják maguk előtt a levegőt, ilyenkor pedig keletkezhet egy elsodró hatás. A szakmabeliek elsodrási határnak nevezik azt a szakaszt, ami fel is van festve a peronokon. Ezért is életveszélyes a biztonsági sávon belül tartózkodni akkor, amikor vonat érkezik vagy amikor megállás nélkül áthalad egy szerelvény a vasúti vágányokon.

Nem vette észre a vonat vezetője

A MÁV szerint nem a mozdony elé estek a fiatalok, ezért a vonat vezetője nem is vette észre a balesetet. Tovább haladt, élettelen testüket egy másik mozdonyvezető észlelte a sínek mentén. Még jelenleg is vizsgálják, hogy melyik vonat gázolhatta el a két fiatalt. A Kékvilogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció