Brutális módon végzett áldozataival az a nagykőrösi férfi, aki favágás után baltával esett neki az apának és fiának, majd miután átkutatta őket, felgyújtotta a holttestüket. A kettős gyilkosság után hat gyermek maradt árván.

Tanyán éltek

A szerény körülmények közt élő apa egyedül nevelte a tíz és tizenhét év közötti gyerekeit a nagykőrösi tanyájukon, tavaly március 31-én egy 18 éves román állampolgárságú férfi állt meg a biciklijével a házuk előtt. A férfi bement hozzájuk cigarettát kérni, mire a családfő és fia megkérték az ittas fiatalt, hogy segítsen nekik fát vágni, és ő ezt meg is tette – erről a LikeNews.hu ebben a cikkében számolt be.

Nagykőrösön történt az eset

Megragadta a baltát

V. Csaba nem sokkal ezután a kezébe vette a baltát és halálos ütést mért vele a fiú fejére, aki összeesett és szinte azonnal meghalt. Ezt követően a fiatal férfi az apával is hasonló módon végzett a baltával, majd miután átkutatta az áldozatai táskáit, magához vett egy mobilt, és felgyújtotta a holttesteket. Az összeégett emberi maradványokat a legidősebb fiú, Gábor találta meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Így helyszíneltek a rendőrök

Fotó: Police.hu

Ő lett a gyámjuk

Az elárvult gyerekekről Gábor fog gondoskodni, ugyanis őt jelölték ki az öt kistestvére gyámjának. A megölt családfő testvére korábban azt mondta a 24.hu-nak, hogy a család döntött így, és mindent meg fognak tenni azért, hogy Gábort segítsék.

Támogatják Gábort

“Ha nehezen is, de viselik a fájdalmat. A testvérem elvált és egyedül nevelte a tíz és tizenhét év közötti gyerekeket. Az anyukájukra nem igazán támaszkodhatnak, ezért a legidősebb fia, Gábor gondoskodik most róluk. Mindig mondja, hogy mire van szükségük, mi pedig igyekszünk nekik segíteni. Mindenki összefogott, hogy átvészeljék ezt a borzalmas időszakot” – mondta a lapnak az elhunyt apa testvére.

Meghosszabbították a letartóztatását

A Budakörnyéki Járásbíróság azt közölte, hogy az ügyészség a bűncselekmény és a büntetési tétel súlyosságára figyelemmel, valamint arra való tekintettel, hogy a férfinak se állandó jövedelme, munkahelye nincs, ezért szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Emiatt indítványozták a letartóztatásának meghosszabbítását, amit a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója el is rendelt.

Marad a rácsok mögött

A Budakörnyéki Járásbíróság a távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte a hosszabbítást június 9-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, de az ítélet ellen fellebbezett a tettes és a védője, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Bilincsben vitték vissza a tett helyszínére

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból