Továbbra is életveszélyes állapotban van az a 16 éves fiú, akit a napokban vert félholtra egy apa és annak 15, 17 és 18 éves fiai Sárkeresztúron. A Fejér Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a tettesek ellen, és el is rendelte a támadók letartóztatását.

Ez történt

Ahogy azt az elsők között itt a Kékvillogó.hu hírportálon megírtuk, a 36 éves férfi a három fiával egy korábbi sérelmük miatt támadt rá a házuk előtt elhaladó 16 éves fiúra és társaira. Az elkövetők különböző szerszámokkal, gereblyenyéllel, botokkal, lapáttal voltak felfegyverkezve, és így vették üldözőbe a fiatalt és a társaságát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sárkeresztúron bántalmazták a fiút

Utolérték

A menekülésük során a 16 éves fiú elszakadt a társaitól, így őt az elkövetők utolérték, majd miközben a megölésével fenyegetőztek agyba-főbe verték a szerszámaikkal és összevissza rugdosták a szerencsétlen fiatalt. A bántalmazás következtében a fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett, a keményburok feletti vérzés pedig életveszélyes állapotot eredményezett, amely jelenleg is fennáll.

Ezzel a gereblyével verték a fiút

Nagyon súlyos bűnt követtek el

Az ügyészség szerint a bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, de az erre való figyelem mellett fennáll a tettesekkel szemben a szökés, elrejtőzés veszélye is. Továbbá az elmérgesedett viszonyuk miatt tartani lehet attól, hogy az elkövetők a tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve újabb bűncselekményeket követnének el a fiú családjával szemben.

Elfogták a rendőrök a négy férfit

Letartóztatták őket

A szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye miatt a Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványt helyben hagyva elrendelte a tettesek letartóztatását. Ez a bírósági döntés a két fiatalkorú fiú esetében végleges, míg a további két elkövető, az apa és a 18 éves fia fellebbezett az ítélet ellen.

HÉV megállóban is volt balé

Mint megírtuk, április 3-án, 14 óra 10 perckor riasztották a rendőröket, hogy a Soroksári úton több lövést is hallottak egy HÉV megállóban. A lövöldözést öt ember vitája váltotta ki, de szerencsére a gázpisztolyból kilőtt lövésektől nem sérült meg senki.

Vizsgálják az ügyet

A balhé során a lövések ugyan nem okoztak sérülést, de a társaságból egy férfit kórházba kellett szállítani, mivel az ő hátát megszúrták. A hatóságok szerint a sérült csak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, tehát minden bizonnyal fel fog épülni. A 9. kerületi rendőrök vizsgálják, hogy mi is történt pontosan a HÉV megállóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu