A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. április 3-án 14 óra 10 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest 9. kerületében, a Soroksári úton, a HÉV megállóban több lövést hallottak.

Összeszólalkoztak

Öt ember szólalkozott, majd verekedett össze, melynek során egyikőjük több lövést adott le egy engedély nélkül tartott gáz- és riasztó fegyverrel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A képhez tartozó alt jellemző üres; lovoldozes-budapest-mrgabee-1.jpg a fájlnév
Fotó: Mr. Gabee

Nem sérült meg senki

A lövések következtében nem sérült meg senki, de a mentők egy embert, akit a verekedés közben hátba szúrtak, kórházba vittek. A férfi az elsődleges adatok szerint 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, számolt be róla a police.hu.

Helyszíni fotó:

A képhez tartozó alt jellemző üres; lovoldozes-budapest-mrgabee-2.jpg a fájlnév
Fotó: Mr. Gabee

Eljárást indított a rendőrség

A 9. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást, a résztvevők kihallgatása jelenleg is tart. 

Győrben késelés történt

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta Győr belvárosában, egy társasház lépcsőházában két férfi összetűzésbe keveredett, majd egyikük leszúrta az ott lakó személyt.

Egy budapesti férfi szúrt

Mint megírtuk a rendőrök ezt követően három órán belül elfogták azt a 48 éves, budapesti férfit, aki egy belvárosi társasházban ollóval többször megszúrt egy lakót.

Ittas állapotban volt

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy vélhetően ittas állapotban lévő férfi több lakásba – késélezési munkák elvégzését ígérve – becsengetett, amit a lakók nehezményeztek. Ekkor a házalót a lakóház elhagyására szólította fel egy 64 éves férfi, amelyet ő nem akart teljesíteni.

Szóváltás alakul ki, ezután szúrt

A két férfi előbb szóváltásba keveredett egymással, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a házban élő személyt három alkalommal – különböző testtájékain – egy ollóval megszúrta a betolakodó, majd a helyszínről eltávozott.

Egy másik helyen is felbukkant a késelő

Ugyanazon a napon, 15 óra 32 perckor ismét bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Győrben, a Török István utcán lévő társasházakban egy férfi járja a lakásokat és erőszakosan viselkedik az ott lakó személyekkel szemben, írja a police.hu.

Elfogták a rendőrök

Az egyenruhások a bejelentést követően – a Győri Városrendészet munkatársaival közösen – megjelentek a helyszínen, és a korábbi testi sértés elkövetőjéről rendelkezésükre álló személyleírás alapján – egy társasház lakásában – elfogták a férfit, és megállapították, hogy valóban ő követte el a belvárosi szurkálást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Mr. Gabee