Egy ideig gond nélkül élt egymás mellett két férfi Pest megyében, azonban egy idő után a lakótárs nem bírta elviselni a mosatlan edények látványát. Ezután fordultak tragikusra az események, amikor is a lakótárs pár pohár legurítása után megtámadta szállásadóját.

Így ismerkedtek meg

A két férfi alkalmi munkák kapcsán ismerkedett meg egymással, ekkor a későbbi áldozat felajánlotta a másik férfinak, hogy költözzön hozzá Dunakeszin található lakókocsijába, szívesen látná. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Police.hu

Egy darabig nem is volt gond

Meg is fértek egymás mellett egy darabig, azonban az 55 éves férfi 2020. július 14-én délután, pár pohár legurítása után, agresszívan érkezett haza, és kötekedni kezdett a sértettel, hogy az ebéd után miért nem mosogatott el.  P. Péter a veszekedés közepette az ágy végében ülő lakótársát homlokon rúgta, majd felkapott egy kést és azzal mellkason szúrta.

Megszúrta

A véres bökőt letette az asztalra és távozott otthonából. A sértett bár látta, hogy mindene tiszta vér, különösebben nem érezte rosszul magát, segítséget nem hívott, lefeküdt aludni.

A szociális munkás vette észre

Másnap egy szociális munkás kereste fel a lakókocsiban élőket, ő vette észre a férfi sérülését, azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget. A férfit a kórházban megműtötték.

Meg is halhatott volna

Az orvosszakértői vélemény szerint a mellkasba hatoló és ott szívburkot is érő szúrt sérülés életveszélyes sérülésnek minősül, ami akár a sértett halálával is végződhetett volna, írja a police.hu.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Police.hu

Elfogták a támadót

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit a járőrök néhány óra alatt Dunakeszi belvárosában elfogták és előállították. Kihallgatása során a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, szűkszavúan vallott a történtekről.

Emberölés kísérlete

A jelenleg is letartóztatásban lévő, P. Péter ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: A támadás helyszíne – Forrás: Police.hu