Sokan már szinte alig mernek kimenni a lakásból, mert attól tartanak, hogy az eb nekik ront. A jelek szerint gazdája nem képes megnevelni kedvencét. Ez pedig a házban élők idegeire megy.

Veszélyes terület a folyosó

Közösségi oldalán panaszkodott el egy zuglói lakó, hogy szinte már ki sem mer menni a folyosóra, ugyanis attól tart, hogy támadás éri. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kihez lehetne fordulni?

Noha ebben az esetben nem valami kétes alak, hanem egy agresszív pitbull tartja rettegésben a ház lakóit. Az állat már többször rárontott az ott élőkre, s úgy fest, gazdája nem igazán képes megnevelni az ebet. Az érintett tehetetlennek érzi magát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Inkább utat adnak neki

Kifogásolta azt is, hogy az állaton nincsen szájkosár sem. „Ha találkozunk vele a lépcsőházban, hörög, morog, húzza a gazdáját és agresszívan, támadóan vicsorog felénk. Ilyenkor ki kell mennünk a lépcsőházból, hogy utat engedjünk neki” – magyarázta.

Már tragédiától tartanak

Hozzátette, az állat már több embert is megtámadt a házban és az ott élők már annyira félnek, hogy a legrosszabbtól tartanak. „Mindig van mindenkinél gázspray, hogyha esetleg megtámadna azzal tudjunk védekezni” – idézte fel a lakó.

A gazdát tartják felelősnek

„De félek, hogy egy ilyen kutya ellen az nem lenne elég hatásos, mert ha ez a kutya egyszer valakit elkap, ott már semmi sem segít” – tette hozzá. Ugyanakkor a bejegyzés alatt többen is az eb védelmére keltek, mondván, nem ő hanem gazdája a felelős.

Az utca is egyre veszélyesebb

„Fajtától teljesen független az, hogy melyik kutya agresszív és melyik nem. Ez mind nevelés kérdése” – vélekedtek többen is. Mások azt vetették fel, hogy az ominózus környéken egyre gyakoribb a kutyatámadás. „Nálunk két olyan szomszéd is van akik »véletlenül« nyitva hagyják a kaput, vagy túl alacsony a kerítés és kimennek az utcára a veszélyes kutyák” – fejtegette az egyik kommentelő.

Mindez egy óvoda közelében

„Volt már többször is, hogy megtámadtak embereket és be is jelentették. Hogy hab legyen a tortán, van itt egy aranyos óvoda is… senki semmit nem tesz” – fejtegette. Többen is javasolták, hogy beszéljenek a gazdival és amennyiben nem javul a helyzet, forduljanak a közös képviselőhöz.

A jegyző segíthet

Ő neki kell felszólítani a tulajdonost, hogy tartassa be a bérlőjével a kutyatartásra vonatkozó szabályokat. Ha ezután sem tapasztalnak változást, akkor érdemes kihívni a körzeti megbízottat, vagy végső esetben jegyzőhöz is fordulhatnak a lakók – derül ki a Ripost cikkéből.

Horrorsztikus támadás

Noha szerencsére Zuglóban még nem történt komolyabb baj, a Pest vármegyei Zsámbékon kis híján megtörtént a legrosszabb. Mint korábban beszámoltunk róla, egy 13 éves kislányt támadott meg egy kutya, amikor éppen az iskolába tartott.

Hatalmas szerencséje volt

Életét édesapja mentette meg, aki szinte azonnal a helyszínre érkezett. A helyiek már egy Facebook-csoportot is létrehoztak, ugyanis tarthatatlannak tartják a kóbor állatok sokaságát a településen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay.)