Voltak előjelei annak, hogy a kisfiúval finoman szólva sem bánik jól nevelőanyja. Vér szerinti anyukája többféle változatot hallott tőle, miért halt meg a gyerek. A rendőrség szerint a nő felelős a történtekért.

Baljós előzmények

A nevelőanya többször is megverte Danikát, a kisfiamat – ezt mondta a Tv2 Tények című műsorának nyilatkozva annak a kétéves gyermeknek az édesanyja, aki a nevelőanyja miatt tragikus körülmények között halt meg Polgáron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem merte elmondani az igazat

Danika vér szerinti anyja szerint kisfiát már korábban is bántotta a nevelőanyja. A tragédia után pedig hiába tudott vele beszélni, szerinte a nő nem merte neki elmondani az igazságot, különféle verziókat hallott a történtekről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiemelte őt a gyámügy

„Itten laktam a (…) két unokámmal.” Danika nagymamája egy szerény házában lakik Kabán. A két kisfiút azért emelték ki a családból, mert nem tartották megfelelőnek a körülményeket. A kétéves Danika és ötéves testvére ezért tavaly decemberben Polgárra kerültek nevelőszülőkhöz.

Foltok borították

Vér szerinti édesanyjuk látogatta őket, és azt mondja, hogy Danikával biztosan rosszul bántak a nevelőszülők. „Sokszor volt olyan, hogy a kisfiún zöld foltok voltak, szóval verve volt a gyermek” – magyarázta az asszony a csatornának nyilatkozva. Ráadásul a tragédia előtt Danikának eltört a lába, amit begipszeltek. Édesanyja szerint ez sem baleset volt.

Nem tudtak rajta segíteni

Az eddigi nyomozás azt derítette ki, hogy a nevelőanyja bántotta a kisfiút, aki a ház melletti lépcsőbe ütötte meg magát. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hiába vitték orvoshoz, Danikám már nem tudtak segíteni. A nevelőanya másnap beszélt az édesanyával a kisfiú tragédiájáról.

Mindig mást mondott

„Össze-vissza dadogott, azt se tudta, hogy mi van, nem merte elmondani az igazságot” – elevenítette fel az édesanya, aki szerint a nő többféle verziót is mondott neki, hogy Danika mitől ütötte meg magát. „Leesett a lépcsőről a gyerek egyedül, utána meg azt mondta, hogy fogta a kezébe, úgy estek el…” –

Nyolc évet is kaphat

Utána már azt mondta neki, hogy a gyerek magától esett le a lépcsőn. Már vizsgálják, hogy pontosan milyen szerepe volt Danika halálában a nevelőanyának. Az asszonyt már letartóztatták. Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak ellene, amiért ha elítélik, nyolc évre is rács mögé kerülhet.

Vissza akarják kapni testvérét

Danika halála után testvérét elvették a nevelőszülőktől. Az ötéves kisfiú családja most azt szeretné, ha visszakerülne hozzájuk. Erről a nagymama zokogva beszélt. „A nagyobbik unokámat, ha már a kicsit elveszítettük, akkor a nagyobbikat legalább szeretném visszahelyezni…..” – fogalmazott megtörten.

Nincs pénzük a temetésre

A tragikusan meghalt Danika temetéséről vér szerinti családja még nem tud semmit, de azt szeretnék, ha ők helyezhetnék örök nyugalomra. A szerény körülmények között élő rokonoknak azonban erre nincs pénze, ezért minden támogatást elfogadnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a műsorból származik.