Noha a mentők hosszan küzdöttek az életéért, ennek ellenére nem sikerült segíteni rajta. A közútkezelő egy korábbi videójából az is kiderül, hogy ha valaki láthatósági mellényt visel, azt már 280 méterről észrevenni a sötétben.

Nem vette észre a sofőr

Halálra gázolt egy 49 éves férfit egy autós Hetényegyháza és Kerekegyháza között péntek este. A gyalogos részeg volt, nem viselt láthatósági mellényt, ráadásul sötét ruhában sétált, ezért nem vette észre az autós, és elütötte – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában szombat este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem viselt láthatósági mellényt

Szilánkosra tört az autó szélvédője, egy darabja kiszakadt belőle, miután elgázolt egy férfit pénteken Bács-Kiskun vármegyében Hetényegyháza és Kerekegyháza között. A gyalogos nem élte túl a balesetet: a 49 éves román állampolgárságú férfi lakott területen kívül nem viselt láthatósági mellényt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt mondja a rendőrség

„Az autót vezető 67 éves kerekegyházi lakos ezért későn vette észre és elütötte. A gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Kollégáim teljes útlezárás mellett helyszíneltek” – ismertette az eset körülményeit a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség szóvivője, Horváth Erika.

Ittas volt, s teljességgel „láthatatlan” volt

Egy fél pár cipő, egy sapka és egy két decis alkoholos üveg volt a fűben a történteket követően. A gyalogos részeg volt, ráadásul sötét ruhában ment, ezért nem vette észre a sofőr. A kecskeméti mentésirányítás több mentőegységet, mentőorvosi kocsit és mentőgépkocsit is riasztott a baleset helyszínére.

Nem tudtak rajta segíteni

„Bajtársaim légzés és keringés nélkül találták a férfit. megkezdték a traumás újraélesztését, és kitartóan küzdöttek érte, azonban olyan súlyos – elsősorban koponya, mellkasi, illetve végtagsérüléseket szenvedett – hogy az újraélesztési kísérlet nem vezetett eredményre, a helyszínen életét vesztette” – ismertette Hangai József, a mentők kommunikációs munkatársa.

Büntetőeljárás indult

Üvegszilánkok borították a jobbelső ülést, az ütközéstől a férfi a motorháztetőre, majd a szélvédőre csapódott. Az autó sofőrje nem sérült meg a balesetben. Órákig lezárták mind a két sávot, a rendőrség büntetőeljárást indított.

Hatalmas a különbség

A közútkezelő korábban egy videót készített arról, hogy életmentő lehet a gyalogosoknak a láthatósági mellény különösen lakóterületen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Sötét ruhában mindössze 38 méterről látja meg az autós a gyalogos, míg a fényvisszaverő mellényben már 280 méterről észleli az úton sétálót a sofőr.

A csatorna összeállítása pedig itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)