A Budapesti Rendőr-főkapitányság a BKK-val kötött szerződés keretében rendszeresen ellenőrzi az utasok biztonságát. Ezúttal 2021 december 8-án a 3-as villamoson jártak.

Lopós nőt fogtak meg

Az akció során a rendőrök ellenőrizték a maszk használatát, elfogtak egy lopás miatt körözött nőt, két szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, egy emberhez pedig mentőt hívtak.​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A biztonság a cél

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megállóhelyek

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.​

Videón az akció

Kiemelten figyelik a büntetőfékezőket is

Az utóbbi időszakban ugyanis többször fordult elő olyan eset, hogy egyes autóval közlekedők vélt vagy valós sértettségüket úgy bosszulták meg a közösségi közlekedési járművekkel szemben, hogy éles fékezéssel hirtelen megállásra késztették azokat – írja a BKK.

A buszokat is próbálják szivatni

A BRFK képviselői jelezték, hogy a későbbiekben még szigorúbban lépnek fel azokkal a sofőrökkel szemben, akik a BKK járművei előtt büntetőfékeznek, főképp abban az esetben, ha az adott autóbuszon vagy trolin személyi sérülés is történt a váratlan manőver miatt.

Egy korábbi akció eredménye

A címlapfotó a rendőrség videójából való.