Pénteken ismét bombariadó miatt kellett hazaküldeni zalaegerszegi diákokat. Ez már nem az első alkalom mostanság.

Hazaküldték az érintett iskola tanulóit

Zala vármegyében ismét tanulókat kellett hazaküldeni. Erre egy újabb bombariadó miatt került sor, az ismeretlen ugyanis azt helyezte kilátásba, hogy iskolákat fog felrobbantani Zalaegerszegen, számolt be róla a frisshirek.hu internetes portál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több iskolát is megfenyegettek

A fenyegetés hatására az SZC Deák Ferenc Technikum tanulóit haza is küldték. A bombariadó kapcsán érintett volt a Csány László Szakgimnázium, a Zrínyi Miklós Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, az SZC Széchenyi István Technikum, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium. A Mindszenthy iskola viszont nem kapott ezúttal fenyegető üzenetet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Komolyan veszik a dolgot

A fenyegetést nem veszi félvállról a tankerület. Amíg nem bizonyosodtak meg róla, hogy a gyerekek nincsenek tényleges veszélyben, addig az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium diákjai az utcán várakoztak. A diákok szüleit a KRÉTA rendszerén keresztül értesítették a történtekről.

Harmadjára történt fenyegetőzés

Az ismeretlen nem először helyzete kilátásba, hogy szörnyűséget követ el. Korábban február 7-én majd február 27-én is bombariadót kellett elrendelni több zalaegerszegi iskolában. Először „Robban a bomba!” címmel kapott elektronikus üzentet szinte kivétel nélkül mindegyik helyi oktatási intézmény.

Még nem derült ki, ki a tettes

A rendőrök kivonultak már február 7-én, az első fenyegetéskor is az érintett iskolákba. Bombakutatókkal és robbanószerkereső kutyákkal fésülték át az épületeket. Robbanószert, gyanús tárgyat azonban nem találtak akkor. Egyelőre nem derült ki, ki áll a fenyegetések mögött, és hogy mi a célja.

Ezek is érdekelhetnek!

Közzétették a fenyegetőzés szövegét

Az egyik közösségi oldalon nyilvánosságra hozták a fenyegetést. Az ismeretlen borzalmas tettekre készül ez alapján. Azt ugyanakkor nem írta meg, hogy mi az indítéka.

Ez áll a levélben

„Utáljuk ezt a kib*szott világot!
A mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás!
Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb!
Senki sem marad élve!
Nem sajnáljuk az emberiséget!
Fel fogjuk robbantani az iskolát!
Ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni!
Köztetek vagyunk!
Mindenki meg fog halni!”

Megosztották a levélről készült képernyőfotót is

Megy a találgatás, mi a fenyegető szándéka

A kommentelők elborzadtak a sorok láttán, és bíznak abban, hogy kiderül, ki áll az akció mögött. Van, aki azt feltételezi, hogy egy dolgozatot akart megúszni. A hozzászólók azt remélik, példás büntetést kap az illető. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív