Új fejezethez ért a nyomozás, amely egy kisgyermek halála kapcsán zajlik. Úgy tűnik, kiderülhetett az igazság.

Egy kétéves kisfiú az áldozat

A Hajdú-Bihar vármegyei Polgár településen tragédia történt. Egy két esztendős fiú leesett a lépcsőről, amelynek következtében életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba vitték a nevelőszülei

Danit a nevelőszülei bevitték a település mentőállomására. Sajnos a kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy annak következtében elhunyt. Akkor még úgy lehetett tudni, hogy baleset történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nevelőanyát őrizetbe vették

Pénteken aztán a Debreceni Járásbíróság elrendelte, hogy tartóztassák le a fiú nevelőanyját. Azzal gyanúsítják, hogy ő okozta Dani halálát. Feltehetőleg tehát mégsem baleset következtében hunyt el a gyermek.

Ez történhetett

A gyanú szerint február 26-án késő délután történt az a tragikus eseménysor, ami kiváltotta Dani halálát. A kisfiú ideiglenesen volt elhelyezve egy öt hónapos kisfiúval együtt a nevelőszülőknél. A gyermek nem fogadhatott szót, ami indulatossá tette a nevelőanyát.

Bántalmazhatta a gyermeket a nevelőanya

A nevelőanya súlyos testi fenyítésben részesíthette a két esztendős fiút. Ennek következtében történt a tragédia. A gyermek nem sokkal később életét vesztette.

A nevelőanya ártatlannak tartja magát

A nyomozók számára nem tett beismerő vallomást még a nevelőanya. Ügyvédje, dr. Bánk Attila azt mondta az RTL Híradó számára, hogy védence azt állítja, baleset miatt halt meg a fiú. A nevelőanya szerint elcsúszott Dani.

Ezt állítja a nevelőanya

A nevelőanya azt mondta, hogy miután a gyermek elcsúszott, “legurult a lépcsőn és beverte a fejét”. Ezzel indokolta, hogy miért voltak sérülések a gyermeken. Az orvosszakértő nem zárta ki, hogy idegenkezűség következtében történt a tragédia.

Évekig rács mögé kerülhet a nő, ha kiderül, hogy bűnös

Akár 2-8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik a nevelőanyát, amennyiben bebizonyosodik, hogy nem baleset történt. Tartanak tőle, hogy a gyanúsított megszökne az ítélet elől, hiszen súlyos büntetés várhat rá. Ezért is indítványozták a letartóztatását.

Több tanút is ki fognak hallgatni

Egyelőre kezdeti szakaszban van a nyomozás. Több személyt is ki fognak hallgatni a nyomozók. Azt szeretnék, ha úgy mondanák el a tanúk, amit tudnak, hogy senki sem befolyásolja őket.

Fellebbezett a nevelőanya

A nevelőanya a fenti okok miatt nem védekezhet szabadlábon. Védőjével közösen fellebbezett a Debreceni Járásbíróság végzése ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív