A katasztrófavédelem hétfő reggeli tájékoztatása szerint súlyos sérüléssel járó vadgázolás történt a 76-os főút 62-es kilométerénél, Zalaegerszeg és Bagod között.

Autó elé ugrott a szarvas

A helyszínről származó információk szerint egy Opel Astra típusú személyautó a haladása közben elgázolt egy elé ugró szarvast. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kisteherautóra zuhant az állat

A szerencsétlenül járt állat az ütközés hatására átrepült a szemközti sávba, és egy közutas kisteherautóra zuhant.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos fejsérülések

Az újabb ütközés olyan erejű volt, hogy a Volkswagen szélvédője, illetve a teteje is megsemmisült. A Magyar Közút gépkocsiját vezető férfit súlyos fejsérülésekkel vitte kórházba a mentő. Az érintett útszakaszt a baleset után teljes szélességében lezárták

Jótanácsok, ha vadat látunk

A szakemberek azt javasolják, hogy ha vezetés közben vadat látunk, lassítsunk. A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló állat hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.

Ne rántsuk el a kormányt!

Ha egy őzet vagy szarvast látunk, számítsunk többre is, mert általában ezek az állatok csoportokba verődnek. Ha hirtelen nagy testű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzünk, adjunk hangjelzést, de ne rántsuk félre a kormányt!

Beszorult a szarvas a gépkocsiba

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy egy kisteherautó szélvédőjének ugrott egy szarvas Zalaszántó közelében, 7327-es út 18-as kilométerénél. A balesethez a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az állatot eltávolították az utastérből. A szakembereknek nem volt könnyű a dolguk, a szarvas ugyanis beszorult a gépkocsiba.  

Megtisztították az úttestet

A gépkocsit ezt követően biztonságos helyre tolták, majd megtisztították az úttestet-írta a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem. 

 „Inkább a szarvas, mint egy frontális ütközés”

„Bár nem ismerem a körülményeket, azért említsük meg, hogy nem rántotta át a bal oldalra reflex-szerűen. Inkább a szarvas, mint egy frontális ütközés” – írta egy hozzászóló a baleset kapcsán. „A szarvasgázolás ugyanúgy életveszélyes, mint ha fának csapódna valaki. Nagyon bement az állat a szélvédőn, sajnálatos” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Szarvascsapattal ütköztek

Ugyancsak a Kékvillogó.hu tudósított arról néhány hete, hogy szarvascsapattal ütközött négy autó Hidaspetre térségében. A balesetben három ember megsérült, a 6-os főutat lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Katasztrófavédelem.