Egy kisteherautó szélvédőjének ugrott, és oda beszorult egy szarvas Zalaszántó közelében, 7327-es út 18-as kilométerénél.

Eltávolították az állatot

A balesethez a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az állatot eltávolították az utastérből. A szakembereknek nem volt könnyű a dolguk, a szerencsétlenül járt szarvas beszorult a gépkocsiba.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtisztították az úttestet

A gépkocsit ezt követően biztonságos helyre tolták, majd megtisztították az úttestet-írta a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Inkább a szarvas, mint egy frontális ütközés”

„Bár nem ismerem a körülményeket, azért említsük meg, hogy nem rántotta át a bal oldalra reflex-szerűen. Inkább a szarvas, mint egy frontális ütközés” – írta egy hozzászóló a baleset kapcsán.

Éltveszélyes!

„A szarvasgázolás ugyanúgy életveszélyes, mint ha fának csapódna valaki. Nagyon bement az állat a szélvédőn, sajnálatos” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Tehetetlen volt a furgon sofőrje

Nagy kárt okozott az állat

Szarvascsapattal ütköztek

A Kékvillogó.hu tudósított arról néhány hete, hogy szarvascsapattal ütközött négy autó Hidaspetre térségében. A balesetben három ember megsérült, a 6-os főutat lezárták.

Féktávolságon belül

Négy autó haladt egymás után, Szekszárd felől Bonyhád irányába, amikor féktávolságon belül egy szarvas „rudli” futott az útra.

Egymásnak ütköztek

Az első kocsi lefékezett, a mögötte érkezők pedig sorban neki-, illetve egymásnak ütköztek. Az elsődleges információk szerint a balesetben hárman megsérültek.

Mi az a „rudli”?

A rudli szó jelentése állatok együttese, csordája, állománya. Ha például sok szarvas együtt vonul, akkor azt egy vonuló szarvasrudlinak nevezik a szakemberek. Bizonyos időszakokban ez jellemző hazánkban is, és komoly balesetveszélyt jelent az autósok számára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Keszthely HTP