Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat egy nővel szemben. A gátlástalan hölgy a lakásának felújítása kapcsán megismert cégvezetővel bensőséges kapcsolatba kerülve, csaknem két év alatt összesen 191 millió forintot csalt ki a gyanútlan férfitól. Áldozatának nemcsak a saját pénze úszott el, hanem még tetemes adósságba is verte magát.

Bensőséges viszony

A vádirat szerint az isaszegi nő 2018 elején álnéven mutatkozott be a lakásának felújítása kapcsán megismert kiskunfélegyházi vállalkozónak, akivel rövidesen bensőséges viszonyba került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Milliókat csalt ki

A férfi részéről egyoldalú érzelmi viszonyt kihasználva, a vádlott először felújításra kért és kapott 2 millió forint kölcsönt. Látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét, a nő elhatározta, hogy további pénzösszegeket fog tőle kicsalni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

100 milliót kért kölcsön

Hamis ürügyben nem volt hiány: a nő először egy olaszországi ingatlan öröklésére hivatkozott azzal, hogy abból Milánó környékén dísznövény kertészetet tervez létrehozni, amelyhez a férfitól 100 millió forintot kért kölcsön.

Rendszeresen kapott pénzt

A későbbiekben heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő és klímavásárlásra vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt.

Csak hitegette a férfit

A valóságban azonban a nőnek nem volt külföldi öröksége és vállalkozása sem, a kölcsönök visszafizetésének ígéretével minden reális alapot nélkülözve hitegette a férfit, akitől közel két év alatt kisebb-nagyobb összegekben, összesen 191 millió forintot csalt ki.

Készpénzben felvette

A pénzösszegeket a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, majd még aznap vagy másnap készpénzben felvette.

Kölcsönöket vett fel a becsapott férfi

Miután a férfi a magánvagyonát kimerítette, kölcsönöket vett fel, hogy eleget tudjon tenni a nő kéréseinek – írta meg a Telex.

Csak 10 milliót fizetett vissza

A nő mindössze 10 millió forintot fizetett vissza a becsapott férfinak, aki a nyomozás során a fennmaradt kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Börtönbüntetést kérnek rá

Az ügyészség a nőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a férfi polgári jogi igényének a bíróság adjon helyt. A különös visszaeső nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció