Kilenc hónappal a történtek után lezárult az egyik templomnál történt incidens ügye. Még nem jogerősen, de három és fél év börtönre ítélték azt a férfit, aki januárban egy gyászmisén balhézott és rátámadt az őt lenyugtatni akaró papokra.

Részegen bekiabált

G. Zoltán részegen a budapesti templom bejáratánál trágár és obszcén kifejezéseket kiabált be, miközben ott egy 200 fős gyászmise zajlott. A templom plébánosa, illetve a káplán a szertartást megszakítva odamentek hozzá és megkérték, hogy hagyja abba a kiabálást és távozzon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rúgni akart

A férfi közölte, hogy őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta őket, majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába. A plébánost nem találta el, de a ruházatán a stólát és a szemüveg madzagot elszakította.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előállították a rendőrök

Ekkor a káplán a támadó és a plébános közé állt, a rendbontó pedig mellkason ütötte. A tettest a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap újra a templomhoz ment

Másnap este a férfi ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált.

Meg akarta verni a káplánt

A templomba ekkor érkezett misére a káplán is, akit a támadó felismert, és veréssel fenyegette meg az előző napon történtek miatt.

Máshogy emlékszik

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy az elkövető máshogy emlékszik a történtekre: nem ő rontott Alajos atyára, hanem a plébános és a káplán támadt őrá.

Börtönt kértek rá

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira, akinek egyébként korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel. Korábban már három évet töltött rács mögött egy másik ügye miatt.

Nem kért bocsánatot

„A bíróságon a férfi ott ült a hátam mögött, de bocsánatot nem kért, megbánást nem tanúsított” – mondta a Blikknek a Városmajori Jézus Szíve-templom plébánosa, Forgács Alajos, aki szerint korrekt ítélet született.

Gyónni várják a férfit

„Sem harag, sem gyűlölet nincs bennem. A szertartáson résztvevőknek joguk van gyászolni normális körülmények között, én pedig ezt akartam védeni. Ha szabadulása után jönni akar gyónni, várom szeretettel” – tette hozzá a Blikk cikkében.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a városmajori templom. Fotó: archív