Külföldre tervezett szökése előtt fogták el a szigetszentmiklósi rendőrök azt a 49 éves férfit, aki édességek fuvarozásával csalt. Több mint 70 milliós rakományait – az eredeti végállomások helyett – egy vecsési telephelyen rejtette el. Az árut még az eladás előtt sikerült hiánytalanul lefoglalni és visszaadni.

Újabb csalási ügy

A gyanú szerint, egy hónappal azután, hogy egy korábbi csalási ügye miatt elrendelt bűnügyi felügyeletét a bíróság megszüntette, a 49 éves férfi ismét rossz útra tért. Megvásárolt egy fuvarozó céget, ám annak kialkudott árát a mai napig nem fizette ki.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beindult a vállalkozás

Ettől függetlenül a vállalkozását beindította, sofőröket alkalmazva vett fel megrendeléseket alvállalkozóktól. A megrendelések vállalt teljesítését azonban egészen máshogy intézte, mint ahogyan kellett volna.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az úti cél Vecsés

Kamionjaira a külföldi telephelyeken történt bepakolás előtt lopott rendszámot szereltek, majd a rakománnyal elindulva visszarakták a valódi rendszámot. Ahelyett azonban, hogy a kamionok a vállalt úti cél felé vették volna az irányt, egy vecsési telephelyen parkoltak le.

Csoki, egészen nagy tételben

Ott találták meg a rendőrök azt a 39 millió forint értékű csokoládéval megpakolt teherautót, amely 2022. szeptember 15-én indult Németországból és Franciaországba kellett volna megérkeznie. Mellette állt az a két járműszerelvény, amelyek 2022. szeptember 16-án indultak Hollandiából, rakterükben 17, illetve 16 millió forintot érő, több raklapnyi, egy égitest nevét viselő édességgel.

A rakomány

Fotó: police.hu

Aki keres, az talál

fotó: police.hu

Visszakapták a készletet

Kár azonban csak ideiglenes jelleggel érte a gyártó cégeket. A szigetszentmiklósi nyomozók felderítésével az összesen 72 millió forintos készletüket hiánytalanul visszakaphatták.

Elfogatóparancsot adtak ki

A 49 éves férfit azonban egy ideig hiába keresték, bejelentett és a rendőrök előtt ismertté vált címein nem találták. Elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, miközben tovább folytatták a hajszát utána – félő volt ugyanis, hogy a nyomozásuk elől külföldre szökne.

Elfogásból életmentés

A férfire a napokban egy óbudai lakásban találtak rá. Az elfogás azonban életmentésbe váltott: a férfi eszméletlen állapotban, a falnak dőlve ült az erkélyen. A rendőrök mentőt hívtak, miközben próbálták magához téríteni. Bekísérték a konyhába, leültették, figyeltek és vigyáztak rá. Míg a mentőket várták kiderült, alapbetegségei miatt lett rosszul, gyógyszerét nem vette be, csak levegőzni ment az erkélyre, vissza azonban már nem tudott menni.

Ellátás, majd előállítás

A férfit ezután stabil oldalfekvésbe helyezték, majd a mentősök átvették az ellátását. Véleményük szerint kórházi kezelést nem igényelt, ezért a rendőrök előállították. Az azóta letartóztatott férfi ellen három rendbeli csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megtalálták a szállítmányt a rendőrök. Fotó: police.hu