Testi sértés, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és zaklatás miatt folytat nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy szerződéses katona ellen. Mint kiderült, a szolgáló katona éveken keresztül rendszeresen verte és fojtogatta a feleségét.

Letartóztatnák

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a már őrizetben lévő férfi nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, és a vallomást sem tett. Vele szemben az ügyészség letartóztatást indítványozott, amelyről holnap dönt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Debrecenben dőlhet el a katona sorsa

Verte a nőjét

A nyomozás szerint a szerződéses katona már hosszú évek óta, az azóta már nagykorúvá vált gyermekeik jelenlétében is, rendszeresen bántalmazta a feleségét. A verések során többnyire könnyű sérüléseket hagyott a nőn, akit különböző módszerekkel vert: volt, hogy rángatta, lökdöste, de az is előfordult, hogy fojtogatta.

Megkínozta a táblagép miatt

Az egyik alkalommal, idén április 19-én a férfi a debreceni otthonukban ordibálva számonkérte a feleségét, hogy merre van a táblagép, amelyet épp használni szeretne. A nő megmondta neki, hogy nem ő tette el a gépet, de segít neki megtalálni, mire a férfi folytatta a kiabálást és bántalmazni kezdte a nőt, akit aztán a házuk udvarán a földre rántott, majd a betonon több métert húzta.

Zúzni kezdett

Ezt követően a katona visszament a házba, és különféle konyhafelszerelési eszközöket tört össze, majd kijelentette, hogy addig fog törni-zúzni, amíg a felesége a kért tabletet oda nem adja neki. Ezután odalépett feleségéhez, majd őt a konyhában található mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával leöntötte.

Mindent a földhöz vágott

Lányát is megfenyegette

Amikor az édesanya lánya segíteni akart, és védelmezni szerette volna az anyját, akkor a katona őt is bántalmazással fenyegette meg.

Megsérült az édesanya

A katona bántalmazásai következtében az anya a nyakán horzsolásos, a könyökén és a combján zúzódásos, valamint a jobb szem környezetének bevérzésében megnyilvánuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Nem vallott

Az ügyészség szerint a férfi sem az őrizetbe vétel, sem a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, ugyanakkor a vallomástételt megtagadta. A nyomozó ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa dönt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Ügyészség