Egy 52 éves férfival szemben kezdett nyomozni a rendőrség emberkereskedelem és kényszermunka miatt, míg a 32 éves élettársával szemben pénzmosás miatt indítottak eljárást. A Csongrád-Csanád megyei községben élő férfi a saját gyerekei édesanyját kényszerítette tiltott munkára, az egyik tanyáján pedig középkori körülmények között dolgoztatott három teljesen kiszolgáltatott férfit.

Kinyomozták őket

A készenléti rendőrség büntetőeljárást indított egy Csongrád-Csanád megyei községben élő román férfivel és magyar élettársával szemben, mivel kiderült, hogy a férfi három nő testét Németországban árulja, és az általuk megkeresett összeg nagy részét elveszi tőlük. Áldozatait sokszor veréssel és megöléssel fenyegette meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szeged közelében élt a tettes

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így dolgoztak

Németországi tartózkodásuk alatt az elkövető élettársa vigyázott otthonukban a kizsákmányolt asszonyok férfinek szült 16 és 2 év közötti tucatnyi gyerekére, akiknek az apa többször azt is megtiltotta, hogy anyjukkal beszéljenek. Az 52 éves L. Jenő válogatott fenyegetésekkel érte el, hogy a külföldön illegálisan megszerzett összegeket a nők átutalják neki vagy az élettársának.

Jó pénzt szereztek

Annak ellenére, hogy a férfi 32 éves élettársa, P. Erika tudott arról, hogy milyen durva kizsákmányolás van az üzlet mögött, legalább 4000 eurót ő is zsebre tett.

Elfogták őket

A rendőrök április 19-én ütöttek rajta a pároson, majd öt Csongrád-Csanád megyei ingatlanban kutatást tartottak. Ezek közül három ingatlant zár alá vettek vagyonvisszaszerzés céljából, de lefoglaltak még két gépkocsit mintegy tízmillió forint értékben, egy páncélszekrényt és több mobiltelefont is.

Több mint 30 millió kár megtérült

A vagyonvisszaszerzésnek köszönhetően, az ingóságok lefoglalásával és az ingatlanok zár alá vételével több mint 30 millió forint illegálisan szerzett pénz térült meg.

Rabszolgákat is tartott a férfi

A rendőri nyomozás során derült ki, hogy a nőket futtató tettes egyik szintén ugyanazon településen lévő másik ingatlanában három kiszolgáltatott férfit tartott fogva középkori, mostoha körülmények között. A férfi folyamatosan dolgoztatta őket, az áldozatoknak a tanyán lévő valamennyi állat etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk.

Ennyi járt nekik

A szerencsétlen foglyok fizetést soha nem láttak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát kaptak az ingatlan tulajdonosától.

Kezdeményezték letartóztatásukat

A nyomozók az 52 éves L. Jenőt emberkereskedelem és kényszermunka, míg a 32 éves élettársát, P. Erikát pénzmosás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg a nő szabadlábon védekezik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogásuk

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból