Egy 76 éves férfi hétfő éjjel egy családi vita után késsel megölte a 32 éves unokáját Hajdúsámsonban. Vitájuk nagy valószínűséggel azért robbant ki, mert a többdiplomás, mérnök nagyapa megunta a Tamás drogos életmódját és a bántalmazást.

Dulakodtak

Mint a Kékvillogó.hu hírportál is megírta, hétfőn, családi vita után egy 32 éves férfi rátámadt a vele egy háztartásban élő nagyapjára Hajdúsámsonban. Feri bácsi építészmérnökként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt, és még a tartalékait sem sajnálta feláldozni, ha a fiúról volt szó – írja a Bors.

Hajdúsámsonban éltek együtt

Összeköltöztek

A szorgos mérnök nagypapa dolgozott már többek között a debreceni Kenézy Gyula Kórház egyik épületén és a környék számos más ingatlanján is. Miután lánya, Zita házassága megromlott, a család azt a döntést hozta, hogy a lánya Feri bácsihoz költözik a két fiával. Az egyik fiú a nagyapja szorgalmát örökölte, és egy pizzéria munkatársaként dolgozik, a másik fiú viszont nem sokra vitte: lecsúszott, részeg drogosként rendszeresen zavarta a környék lakóit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt munkája

A züllött férfi volt, hogy az egyik helyi közértből lopott pálinkát, ha a nagyapja nem adott neki egy kevés pénzt. Munkája nem volt, és nem is akart dolgozni. A család szomszédja szerint a nagypapa sokat szenvedett a gyenge jellemű unokája miatt.

Problémás volt a fiú

“Pont a múlt hétfőn arra jöttem haza este, hogy a rendőrök teszik be az üvöltöző fiút a mentőautóba. Másnap már ki is engedték a kórházból” – mondta a szomszéd, aki azt is hozzátette, hogy Feri bácsi mindig nagyon rendes volt a családjával, mindent megtett a rokonaiért. “Állandóan Tamástól zengett a házuk. Velük lakik a fiú édesanyja is, de ő sem bírt a fiával” – magyarázta a férfi.

Segített neki

A jólelkű nagyapa többször is próbált segíteni az unokájának, hogy megváltozzon: még a saját tartalékait sem sajnálta tőle. Több alkalommal is ő intézte, hogy Tamás elvonóra mehessen, de hiába küzdött azért, hogy a férfi megváltozzon. A család egyik ismerőse szerint a rendőröket kéthetente kellett riasztani a családi házhoz.

Most a nagypapának kell felelnie

“Amikor megtudtam, mi történt, férfi létemre elsírtam magamat. No, nem a halott fiúért, én csak Feri bácsit sajnálom. Nem egy büntetőeljárást érdemelt volna öregségére” – kesergett a lap informátora.

Emberölés a gyanú

A rendőrség az eset kapcsán  emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 76 éves férfival szemben. Ugyanakkor a nyomozók nem zárták ki azt a lehetőséget, miszerint Feri bácsi önvédelemből oltotta ki az unokája életét.

Édesanyja megsiratta a fiát

Zita a veszekedésből és a dulakodásból nem sokat vett észre. Amikor a mentők kiérkeztek elszállítani a fia holttestét, az anya a másik gyermekéhez ment vigasztalódni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke