Egy 43 éves férfi tavaly november 28-án, délután rabolt ki egy állateledel boltot Újpesten. Az ügyészség most felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat V. Lajossal szemben, aki egy késsel fenyegetőzve fosztotta ki a kassza tartalmát, az erről készült, biztonsági kamerás felvételt a cikk alján nézheted meg.

Pénzt akart

A sötét novemberi napon a férfi egy 4. kerületi állateledel üzletbe ment be azért, hogy onnan pénzt szerezzen magának. A korábban már lopás miatt büntetett férfi az eladónőhöz lépett, majd felszólította őt a kassza tartalmának átadására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a rablás

Fenyegetőzni kezdett

Mivel az eladó nem engedelmeskedett a férfinak, ezért a férfi durvább eszközökhöz folyamodott, és a pulton lévő mérleget rángatni kezdte, majd a kezében lévő éles eszközzel a nő felé lépett, és ismételten felszólította őt a kassza kinyitására.

Kirabolta

A fenyegetések hatására a nő végül kinyitotta a kasszát, és hátrább lépett. A rabló azonnal rávetette magát a kinyíló kasszára, és az abban található 258 ezer forint készpénzt magához vette, majd távozott az üzletből.

15 nap kellett a rendőröknek

Az újpesti nyomozók 15 nap után fogták el a férfit, akit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Nem ez volt az első ügye

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 4. Kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben. A 43 éves V. Lajost december 13-án fogták el egy újpesti áruházban, és a büntetett előéletű férfiról hamar kiderült, hogy lopás miatt már körözték, a rendőrség adatai szerint ugyanis az elkövető a 20. kerületben letépte egy nő táskáját. Korábbi bűncselekményei miatt négy és fél évre ítélték rablás miatt, előző büntetéséből 2019 májusában szabadult.

Hét évet kértek rá

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy hét év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfira arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményei elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is – írja a 24.hu.

Beismerő vallomást tett

Az eljárás nyomozati szakaszában a férfi beismerte a rablás elkövetését. Amennyiben a beismerő vallomását az előkészítő ülésen is fenntartja, hét év börtönre ítélhetik az újpesti rablót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korhatáros videó készült a rablásról

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából