Soha nem láttak még annyi rendőrt és polgárőrt Pilisszentléleken, mint mostanában. Ma bejelentette az RTL Klub, hogy megkezdődött a Mi kis falunk című sorozat hatodik évadának forgatása az Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken. A tévéműsor miatt annyi a turista a településen, hogy már a rendőrségnek is lépnie kellett, hogy tartsák be a szabályokat.

Indul az újabb évad forgatása

Jön a Mi kis falunk 6. évada, már elkezdték a forgatást Pilisszentléleken. A készítők ezúttal is rengeteg vicces fordulatot ígérnek, a régi szereplők mellé pedig újak is érkeznek majd az újabb évadban. Az RTL már a megnövekedő turistaforgalomra is gondolt, mert közleményt adtak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az RTL is rendet akar

Az RTL stábja arra kéri a Piliszentlélekre kirándulókat, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési és járványügyi előírásokat, óvják az ottlakókat.

Szigorít a rendőrség

Közben szigorít a rendőrség is a Pilisszentléleken. Ezentúl megbüntetik a szabálytalanul parkolókat  és azokat, akik a tiltótábla ellenére behajtanak egy- egy utcába. Az Esztergom melletti településre azóta özönlenek a látogatók, amióta a Mi kis falunkat forgatják itt. Annyi a turista a zsákfaluban, hogy sokszor a helyi járatú busz sem tud közlekedni.

A főszereplők

Forrás: RTL

Özönlenek a turisták

A „Mi kis falunk” sorozat indulása óta rendszeresen özönlenek a turisták. Az egyre nagyobb autóforgalom egyre több gondot is okoz, mivel a zsáktelepülésen kevés a parkolóhely. A helyiek arról számoltak be, hogy egy-egy forgalmasabb hétvégén szinte alig lehet közlekedni a parkoló autóktól, van, hogy a kapualjakba is beállnak, de előfordult, hogy a szűk utcán feltorlódó autóforgalom és sűrűn parkoló kocsik miatt beragadt a menetrend szerinti busz is.

Teca kocsmája forgatás nélkül is népszerű

Kemény bírság

A település „behajtani tilos” és „megállni tilos” jelzőtáblával ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén történő szabálytalan megállást folyamatosan ellenőrzik a város közterület-felügyeletével közösen. Ha szabálysértést észlelnek, a parkoló járművek tulajdonosai bírság kiszabására számíthatnak. 

Eddig csak figyelmeztettek

Az Esztergom melletti településen a rendőrség a forgalmasabb időszakokban rendszeresen járőrözik a faluban. Főképp a helyes parkolásra és a maszkhasználatra figyelnek. Eddig csak figyelmeztették azokat, aki nem tartják be a szabályokat, mától büntetni is fognak.

Kevés a parkolóhely a faluban

Pilisszentlélek a sztárfalu

Pilisszentlélek 2017-ben robbant be a köztudatba, ekkor tűzte először műsorra az RTL az itt forgatott Mi kis falunk című sorozatot. A széria olyan népszerű lett, hogy azóta is minden nyáron egy újabb évadra való epizódot forgatnak a faluban.

Konfliktust okoztak a forgatások

A településen eleinte nagyon örültek a filmeseknek, sok helyi a mai napig statisztál egyes jelenetekben. 2018-ban azonban konfliktus lett a filmezéssel járó lezárások, zajok és korlátozásokból.

Nekimentek a filmeseknek

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő 2017-ben vett egy hétvégi házat a 300 fős, csendes Pilisszentléleken. Azóta minden lehetséges fórumon nekiment az RTL Klub ott forgatott sikersorozatának, a Mi kis falunknak.

Korlátozzák a szabadságot

Morvai szerint a filmesek korlátozzák a mozgásszabadságot és a személyes szabadságot, továbbá az ingatlantulajdonosok tulajdonosi jogait is. Beadványában úgy fogalmazott, hogy a lakók csak akkor beszélhetnek az utcán, ha ezzel nem zavarják a forgatást, és még egy kiló kenyeret sem tudnak egyszerűen beszerezni a munkálatok miatt. Az ügyben minden illetékesnek levelet küldött, hogy bojkottálja a forgatási engedélyét a sorozatnak.

Rendőröket is hívtak

A Mi kis falunk egyik producere a vádakra annyit válaszolt, hogy „Minden szükséges engedéllyel rendelkezünk, amit a stábbal több alkalommal is üvöltöző Morvai Krisztina is pontosan tud, hiszen ő küldte rá a rendőröket a forgatásra két alkalommal is” – fogalmazott a producer.

Színművészek az ablak alatt

Kiderült, hogy a helyiek többsége valójában szereti a forgatást, jóban van a stábbal, van, aki még sütit is süt nekik. Sokaknak tetszik, hogy a tévéből ismert színművészek az ablakuk alatt játszanak, ezt azért kevés helyen mondhatják el Budapesten és környékén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt van Pilisszentlélek, a forgatás helyszíne

Kiemelt kép: Szabó Győző rendőrt alakít a sorozatban – Forrás: RTL klub