Amint arról a Kékvillogó is beszámolt kioltotta 3 éves kisfia életét egy asszony Baranya megyében, Pécsen. Az elsődleges információk szerint a nő szörnyű tette után lefeküdt aludni.

Őrizetbe vették őket

A rendőrség friss közlése szerint az elhunyt kisfiú anyját, O. Irmát és a nevelőapját is őrizetbe vették, azt követően, hogy a gyanú szerint a 28 éves anya olyan súlyosan bántalmazta a gyermekét, hogy az belehalt a sérüléseibe. Úgy tudni, a nő 23 éves élettársa látta, hogy a kisfiú segítségre szorul, de nem hívott hozzá mentőt. A gyermek másnapra belehalt sérüléseibe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kezdeményezték a letartóztatásukat

A rendőrök mindkettőjüket előállították, ahol kihallgatták őket gyanúsítottként; ellenük – őrizetbe vételük mellett – emberölés miatt nyomoznak, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Hősök terén történt

A tragédia kapcsán a Blikk azt írja, a Hősi tere környéki lakókat nagyon felzaklatták a törtnek, többen mécseseket helyeztek el a borzalom helyszínén, így próbálják leróni a kegyeletüket a meghalt kisfiú előtt. A gyászon túl többekben forrnak az indulatok is, érthetetlen, hogyan tehetett ilyet a saját gyermekével egy anya.

Többször próbálták újraéleszteni

A 3 éves Eriket egyébként a mentőautóban többször is megpróbálták újraéleszteni, de sajnos sikertelenül. Súlyos koponyasérülésekkel találtak rá, bántalmazás nyomai voltak láthatók a testén, feltehetően ez, valamint az vezetett a halálához, hogy nem hívtak hozzá a verést követően segítséget.

Elhagyta az apa

A szörnyűség kapcsán megszólalt az anya egyik unokanővére is, aki elárulta, már egy hete mondogatta a saját édesanyjának, hozzák el a nőtől a gyereket, mert nem lesz a dolognak jó vége. A nő állítja, Irma sosem szeretett Eriket. Ennek, hogy a kisfiú apja elhagyta őket, amikor a gyerek született.

Otthagyta a kórházban

A szülés után a nő ezért otthagyta a kórházban Eriket, alig 10 hónapja, hogy újra visszavette magához, mesélte az unokanővér. ” Nem etette rendesen, kínozta, nyáron is meleg vízzel itatta, egy sötét, bezárt szobában tartotta, ütötte-verte, le is forrázta. Többször megfenyegettem, ha nem hagyja ezt abba, lépek. Most átkozom magam, mert hamarabb meg kellett volna ezt tennem, nem csak mondogatni, s akkor Erik még élne.”

Drogoztak

Az egyik szomszéd állítása szerint többször hallottak dulakodást a házból, továbbá azt mondják Irma és a párja is kábítószereztek. „A hátsó kapunál, a másik utcában van egy óvoda, azt hittem, azért nem látom a kicsit soha, mert ott viszik ki. Hát nem, az a gyerek alig volt levegőn, most már tudjuk, azért, mert nehéz lett volna megmagyarázni a sérüléseit. Azon a kapun menekítették ki Irmát a rendőrök, mert amikor megtudtuk, mit tett, a saját családja is szét akarta tépni” – magyarázta a szomszéd.

Jobb élete volt a csecsemőotthonban

A tragédiáról egy másik szomszéd is megszólalt, ő folyamatosan sír, nem tudja, hova tenni ezt a szörnyűséget. „Szörnyűség, borzalom, horror. Azt mondják, a fejét ütötte annak a csöpp emberkének, hogy a falhoz lökte, és ez még csak a finomabb verzió, saját családjából hallottam, hogy nem lökte, falhoz csapkodta a fiú fejét, nem is egyszer” – magyarázta a hatszoros nagymama, aki szerint Eriknek sokkal jobb élete volt, a csecsemőotthonban, ahol szerették.

Összetört a gondozónő

Az ottani gondozónő, aki sokat foglalkozott a kicsivel teljesen kikészült a történtek hallattán, árulta el a portálnak a szomszéd, az asszony továbbá hozzátette, senki nem érti, miért adták vissza Irmának a gyereket, aki még arra is képes volt, hogy korábban azt híresztelte, az ő apja bántalmazza a gyereket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Borzalom Pécsen: 3 éves kisfia életét oltotta ki egy anya, majd lefeküdt aludni

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Pécs Aktuál YouTube videórészlet