Szinte teljesen megsemmisült az a családi ház, amely a minap gyulladt ki. Noha biztosan nem tudni, mi okozta a tüzet, azonban a helyiek már sejteni vélik, mi váltotta ki a borzalmas pusztítást.

Hatalmas füsttel égett

A kiskutyáik miatt fűtötte be a melléképületet egy család a Vas vármegyei Csánigon. Leégett az egész ház. Egy szikra kipattanhatott a kályhából, a füstöt és a lángokat több száz méterről is lehetett látni – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt található a település

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ijedten futott hátra

Hatalmas lángokkal égett a családi ház melléképülete, a lakók épp nem voltak otthon. Az egyyik helybéli azt nyilatkozta, hogy az egiyk tulajdonos épp kint állt az utcán és beszélgetett, amikor valaki odaszólt, hogy „Gyöngyi, nem a te házad ég?”. Ő erre azt mondta, dehogynem,. s már futott is hátra, miközben értesítette a tűzoltókat.

Az oltás pillanatai

Féltek, hogy továbbterjed

A 100 négyzetméteres melléképület teljesen leégett, a tűzben egy gázpalack is berobbant. „Nagyon megijedtünk, meg hát ugye itt a második szomszéd, és mi is féltünk, hogy hát erre is átterjed ez az egész” – magyarázta az egyik szomszéd.

Sokáig oltottak

Óriási puffanás hallatszott, miközben dolgoztak a tűzoltók: még a kémény is ledőlt. Órákon át négy vízsugárral oltották a lángokat és több gázpalackot is ki kellett hozniuk az épületből. Az egységek több vízsugárral először megakadályozták a tűz továbbterjedését – ismertette a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

A már említett gázpalackok

Nagy hőhatás

Balogh Eszter hozzátette, ezt követően eloltották a lángokat. A kihozott gázpalackokat erős hőhatás érte, ezek közül kettő kihasadt. A tűzoltók az oltást követően hőkamerával vizsgálták át a melléképületet, valamint kéziszerszámokat használtak annak megbontásához.

Romokban a ház

Ez okozhatta a tüzet

A szomszédok úgy tudják, hogy a melléképületben kiskutyákat tartottak. Nekik kiskutyák fűtöttek és egy kályhából kipattanó szikra okozta a tüzet, a kiskutyák pedig elpusztultak. A tűz pontos okát szakértők bevonásával vizsgálják. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(CIkkünkben használt képeinket a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság készítette.)