Ráadásul nem is a gyilkosság áldozata volt az elkövető, csupán egy munkahelyen dolgozott azzal, akiről a szórakozóhely tulajdonosa azt hitte, ő volt a tolvaj.

Döbbenetes indok

Egy ellopott autó miatt verték halálra áldozatukat a diszkó kidobóemberei Kecskeméten 23 évvel ezelőtt. holttestet aztán a vonatsínekre fektették. Sikerült is sokáig balesetnek álcázni a gyilkosságot – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így szerették volna leplezni borzalmas tettüket

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy kommandósok mentek azért a két kecskeméti férfiért, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 23 évvel ezelőtt egy helyi diszkó kidobóiként megvertek és a vasúti sínre tettek egy 24 éves férfit, így akarták gázolásnak álcázni a gyilkosságot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így halt meg a fiatal

Először balesetnek nyilvánították az ügyet, bár az áldozat családjában kételyek merültek fel, két évtizedet kellett várniuk, hogy kiderüljön az igazság. „Mondták, hogy a sínekre feküdt hason, a vonat zakatolására fölemelte a fejét, és a vonatról egy lelógó alkatrész ütötte fejbe” – idézte fel az elhunyt férfi nővére.

Hátborzongató valóság

Két évtized után egy maffiafilmbe illő leszámolás körvonalazódott ki. Minden azzal kezdődött, hogy a Silver Disco tulajdonosának ellopták az autóját. Gyanakodott is valakire, így parancsba adta a biztonsági főnöknek, hogy verjék meg a tolvaj barátait.

Előkerült egy szemtanú

Ezután lépett be a szórakozóhelyre a későbbi áldozat, aki egy munkahelyen dolgozott a feltételezett autótolvajjal. Szó nélkül már a diszkóban ütni kezdték a férfit, majd kivezették onnan. A nyomozók egy szemtanút is találtak, aki 20 év után elmondta, látta, hogy a sínekre fektetik az eszméletlen férfit.

Ütésnyomokat találtak rajta

Ezt követően újraindult a nyomozás. „Az áldozatot exhumálták, majd pedig az együttes, igazságügyi szakértők véleménye kimondta, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen túl más behatás is érte” – ismertette Kész-Varga Mónika a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője.

Veszélyes eszközzel bántalmazták

Az új szakértő talált a férfi koponyáján több olyan sérülést, ami a eleszkópos bottal történt ütésekből származott. Ezek azonban nem szerepeltek a 20 évvel korábbi boncolási jegyzőkönyvben. Mint kiderült, a fiú anyja is nagy segítséget nyújtott a felderítésben.

Mindent megőrzött

Ugyanis évtizedeken át őrizte fia utoljára viselt véres ruháit, és a hivatalosan már bezúzott, de nála meglévő irathalmazt. Ő tehát végig bízott benne, hogy kiderül az igazság. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt kép: police.hu.)