Majd aztán azok is karamboloztak, akik segíteni szerettek volna neki. Végül együttes erővel emelték le róla a roncsot, de később aztán megérkeztek a tűzoltók is.

Súlyos baleset

Árokba hajtott és kizuhant az autójából egy nő a Pest vármegyei Farmos mellett. Nem volt bekötve, kiesett a tetőablakon, a kocsi pedig rázuhant .- hangzott el a Tv2 Tények vasárnap esti adásában. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komolyan megsérült

Még az üvegtető is hiányzott arról az autóról, amely Farmos közelében csapódott az árokba. a nő, aki vezette nem használta a biztonsági övét és a tetőn keresztül kizuhant a kocsiból, ami ráesett, a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rögvest megálltak segíteni…

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársának közlése szerint stabil állapotban szállították kórházba. Azonban nem sokkal később újabb probléma történt. Egy másik sofőr látta a balesetet, ő azonnal megállt, hogy segítsen.

… ám ebből csak újabb baleset lett

Kiszállt a kocsijából, de néhány másodperc múlva a parkoló autójának hajtott egy utána érkező kocsi, ebben a balesetben nem sérült meg senki. Végül a sofőrök emelték le a nőről az autóját, mire megérkeztek a tűzoltók.

Ezt mondja a katasztrófavédelem

Szombaton délután érkezett a jelzés, miszerint Farmos közelében egymástól függetlenül kettő baleset is történt. Az első helyszínen egy személygépkocsi, árokba hajtott, majd ettől függetlenül két személykocsi ütközött össze” – ismertette a katasztrófavédelem szóvivője.

Érdemes odafigyelni, ha segíteni szeretnénk

Csámpai Attila hozzátette, a farmosi önkéntes, valamint a nagykátai hivatásos tűzoltók érkeztek meg a helyszínre, ők áramtalanították, átvizsgálták a járműveket,s biztosították a helyszínt. A legtöbb sofőr ha balesetet lát, azonnal segíteni próbál, de gyakran nem körültekintően parkolnak le.

Ezt tanácsolja a szakértő

Ezek a helyzetek újabb baleseteket okozhatnak. Egy szakember szerint sokan magukat is veszélyeztetik, ha így segítenek. „Pont az a lényege, hogy azzal nem segítünk, ha még egy baleset bekövetkezik, ezért nagyon fontos, hogy úgy helyezzük el a járművünket, ami egyben figyelemfelhívó és nincs útban a forgalomnak” – magyarázta Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató.

Ketten utaztak a járműben

A farmosi önkéntes tűzoltók azt közölték az esettel kapcsolatban, hogy az autó Jászberény felől érkezett, amikor a nedves útburkolat miatt elveszítette uralmát a jármű felett, s ezért kötött ki az árokban. A kizuhant sofőrön kívül egy utas volt az érintett kocsiban. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)