Rengeteget harcolt azért, hogy valóra válthassa álmát. Családi hátterével is meg kellett küzdenie, ugyanis édesapja büntetett előéletű volt, emellett többször kellett újra felvételiznie. Munkája mellett hátrányos helyzetű gyerekeknek tart előadásokat.

Több ezren szavaztak

Meghatódva vette át a kaposvári rendőrfőhadnagy a Roma Sajtóközpont elismerését. A győztest 10 jelölt közül online szavazással választották ki, több mint 10 ezren voksoltak – derült ki az RTL híradójából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez a díj célja

Olyan emberek kaphatják meg a díjat, akik elismerést vívtak ki a környezetükben foglalkozásuk miatt. Erről a szervezet vezetője beszélt. „Ha megnézzük a cigányoknak a média képét, akkor azt láthatjuk, hogy nagyon-nagyon kevés szerepkörben mutatnak meg bennünket, és az Aranypánt-díj pontosan ezt szeretné kicsit ellensúlyozni” – magyarázta a szervezet vezetője.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengeteg szakmában helyt állnak

Kadét Ernő hozzátette, ezzel szeretnék megmutatni, hogy a péktől a fodrászon keresztül akár a rákkutatóig nagyon-nagyon sokféle szerepben állnak helyt a cigányok ebben az országban. A mostani győztes kaposvári otthonában fogadta a csatorna munkatársait.

Rengeteg nehézséggel szembesült

Megtudhattuk azt is, hogy gyermekkorában nagymamájával élt egy fürdő nélküli vályogházban. Azt mondja, már akkor is érdekelte a rendőri pálya, sokat küzdött azért, hogy elérje álmát. „A kezdetek nem voltak egyszerűek, édesapám büntetett előéletű volt, és emiatt az adott szerv nem fogadott, nem adott befogadó nyilatkozatot” – magyarázta Kovács Richárd.

Diplomát szerzett

Később aztán többször kellett felvételiznie, majd fellebbeznie. Kitartásának köszönhetően végül rendőrnek tanulhatott, majd az alapképzés után a rendőrtiszti főiskolán diplomát szerzett és főhadnagy lett. Közben testépítéssel is foglalkozott.

Továbbra is tanul

Sportolóként több nemzetközi díjat hozott haza, ezek szinte beborítják otthon a falát. Többször Magyarország legizmosabb rendőrének választották. Közben nem hagyta abba a tanulást, most is két szakon tanul az egyetemen.

Ez motiválja őt

Emellett rendszeresen tart előadásokat hátrányos helyzetű gyerekeknek iskolákban és nyári táborokban. Leginkább az foglalkoztatja, hogyan motiválja őket. Kovács Richárd azt is megosztotta, mi motiválja ebben.

Kinyitná a kapukat

„Mélyszegénységben élő, rászorult és mindenképpen tehetséges gyerekek számára szeretnénk egy megfelelő utat biztosítani, megmutatni nekik azt, hogy mely kapukat tudják kinyitni” – fogalmazott.

Vannak még tervei

A legújabb elképzelése szerint a Kaposvári Birkózó Egyesülettel együtt a gyerekeknek különböző sport és prevenciós órákat tartana. Az Aranypánt díjat hagyományteremtő jelleggel alapította meg 2015-ben a Roma Sajtóközpont.

Romák, akik helyt állnak a hétköznapokban

Céljuk ezzel, hogy ne csak a hajdúvezér Lippai Balázsra, a virtuóz zongorista Cziffra Györgyre vagy épp a világklasszis futballista Farkas Jánosra legyünk büszkék, hanem minden romára, aki helytáll a hétköznapokban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a Roma Sajtóközpont Facebook-oldaláról származik.)